ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aripa dreaptă din Palermo a pierdut unul dintre simbolurile sale. Antonio Triolo, unul dintre cei mai îndrăgiți politicieni din Lega, a murit subit  în urma unui atac de cord, la  doar 50 de ani. Coordonator provincial în Palermo al Lega Salvini Premier până în primăvara anului 2020, a candidat la ultimele alegeri municipale cu Prima l'Italia,  potrivit Palermo Today.
 
„Timp de 35 de ani", am împărțit  bătălii, vise, speranțe, idei și proiecte. În numele idealurilor noastre, al unei istorii menite să scrie pagini de viitor. Ai plecat prea devreme." , își amintește Alberto Samonà, consilierul regional pentru patrimoniu cultural.

Antonio Triolo lasă în urmă doi copii și pe soția sa, Rosalba Giallombardo, care a transmis un mesaj încărcat de regrete : „O viață întreagă petrecută pentru a apăra valorile în care ai crezut, fără să dai înapoi nici măcar un centimetru, chiar și atunci când situațiile erau incomode, ai rămas mereu un om corect, cinstit și mai presus de toate liber. La îndemâna oricui, un om pus în slujba țării sale pentru a construi o lume mai bună care să fie lăsată moștenire copiilor noștri minunați. Ai fost un tată și un soț iubitor pentru mine. Ai lăsat un gol imens.".

La scurt timp după aflarea veștii, primarul Roberto Lagalla a scris : „Palermo își ia astăzi rămas bun de la Antonio Triolo, un militant politic istoric din Palermo, amintit de toți pentru angajamentul și pasiunea sa civică."

„Comunitatea politică din Prima l'Italia și Liga pierde un om loial, de mare capacitate și de o extraordinară disponibilitate, așa cum a fost Antonino Triolo. La revedere Antonino” - spune Vincenzo Figuccia, deputat regional al Prima l'Italia-Lega.

„Fiecare cuvânt mi se pare de prisos, nepotrivit, inoportun. În acești ani de politică am învățat atât de multe de la dumneavoastră și aș fi învățat mult mai multe dacă nu ar fi fost faptul că ne-ați părăsit așa: brusc. Ați fost un om excepțional,  loial, amuzant și mereu gata să mă sprijiniți.”  a declarat Elisabetta Luparello, coordonator provincial al Lega.