ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a marca ziua de 10 mai, sute de credincioși și un sobor de preoți din Moldova au venit, joi dimineața, în pelerinaj la Alba Iulia, la Catedrala Reîntregirii Neamului. Lăcașul de cult s-a dovedit neîncăpător pentru sutele de pelerini veniți să fie împreună cu frații lor din Ardeal pentru a aduce un omagiu și smerită recunoștință eroilor Neamului și făuritorilor României Mari, scrie ziarulunirea.ro.

Pelerinii au purtat steaguri tricolore.

În contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, realizează proiectul „Pelerinaj în An Centenar”, în perioada 9-10 mai 2018.

Credincioșii din ținuturile Oituzului și Cașinului și un numeros sobor de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au poposit în pelerinaj la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Începând cu ora 9:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurați de mulțimea de clerici și credincioși, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru ostașii români care s-au jertfit în luptele de la Mărăști, Mărășești și Oituz, din Primul Război Mondial.