Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020, EURO 2020, a fost amânat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat Federația Norvegiană pe contul său de Twitter, în urma teleconferinței organizate de UEFA, potrivit Agerpres.

UEFA, care nu a confirmat încă decizia, a făcut propunerea pentru a da timp ligilor naționale, suspendate în prezent, să se poată încheia.

Propunerea a fost prezentată celor 55 de federații membre, Asociației Cluburilor Europene, European Leagues și FIFPro, care au fost de acord cu ea. O decizie finală va fi luată, marți, de Comitetul Executiv al UEFA, precizează Reuters.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.

Echipa națională de fotbal a României urma să întâlnească pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecționata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Dacă învingea în această partidă, România trebuia să înfrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în fața Bulgariei sau Ungariei.