ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările occidentale trebuie să fie pregătite să-i furnizeze Ucrainei sprijin în contextul în care Rusia nu dă semne că renunță la intențiile sale, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite  BBC, potrivit Cotidianul.

”Forțele ucrainene au avansat de câteva luni, dar știm de asemenea că Rusia a mobilizat mult mai multe forțe, dintre care numeroase se antrenează acum. Toate acestea indică faptul că rușii sunt pregătiți să continue războiul și pot încerca să lanseze o nouă ofensivă”, a afirmat Jens Stoltenberg.

”Trebuie să furnizăm sprijin Ucrainei acum, inclusiv sprijin militar, pentru că aceasta este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se așeze la masă și să negocieze cu bună credință și cu respectarea Ucrainei ca țară independentă din Europa. Ceea ce știm este că ceea ce Ucraina poate realiza în jurul acelei mese depinde total de puterea de pe câmpul de luptă”, a mai declarat Stoltenberg.
 
„De exemplu, pentru artilerie avem nevoie de o cantitate enormă de muniție, avem nevoie de piese de schimb”, a mai spus șeful alianței militare pentru BBC, citat de Digi24.
 
Trebuie să accelerăm producția și este exact ceea ce fac aliații”, a completat Jens Stoltenberg.