ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardul de sănătate va suferi modificări importante, potrivit anunțului făcut de Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării și Digitalizării.

Schimbările fac referire la sistemul utilizat de cardul, care ar urma să fie refăcut integral.

Cum va fi modificat

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan, aduce în atenție modificări semnificative în ceea ce privește sistemul cardului de sănătate. Se preconizează o reconstrucție totală a acestuia, cu includerea într-un portofel electronic, conform declarațiilor ministrului Digitalizării. Acesta a subliniat că sistemul actual este construit pe o tehnologie învechită. De asemenea, conform ministrului, eforturile depuse de CNSAS au condus la economisirea a 100 de milioane de lei din PNRR, relatează Evenimentul Zilei.

„Am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect. Acum dacă nu mă înșel este în procedură de achiziție publică. Și va fi refăcut cap coadă”, a precizat Bogdan Ivan la Digi24.

Conform declarațiilor lui Bogdan Ivan, cardul de sănătate va fi accesibil în format electronic, direct de pe telefon, la fel ca un card bancar.

„Va fi foarte trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. (...)

Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”, a explicat ministrul.