ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, Părintele Constantin Sturzu, a anunțat luni printr-un comunicat oficial, faptul că Preotul Calistrat Chifan nu mai are dreptul să slujească pe durata cercetărilor care se fac în cazul mult mediatizat zilele acestea, potrivit știripesurse.
 
În această perioadă, părintelui îi este interzis să mai spovedească credincioșii, dar poate sta de vorbă cu aceștia. 

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident.

O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate.”
 
Citiți și: