ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Zsolt Semjen și-a anunțat vineri sprijinul pentru liderii minorității maghiare, care sunt ”persecutați în mod nedrept” pentru că reprezintă interesele comunității lor.

Declarațiile vicepremierului maghiar au legătură cu patru politicieni etnici maghiari care sunt vizați de anchete ale procurorilor români anticorupție, transmite Daily News Hungary.

Semjen a înmânat unui număr de patru politicieni etnici maghiari premiul dedicat ungurilor de dincolo de frontiere. Printre politicienii distinși cu acest premiu din partea executivului ungar se numără primarul din Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, dar și fostul primar din Gheorgheni, Janos Mezei. De asemenea, au fost distinși cu același premiu și primarul și viceprimarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly și Domokos Szoke. Ceremonia de premiere a avut loc vineri la Consulatul General al Ungariei de la Miercurea Ciuc. Cei patru politicieni etnici maghiari sunt vizați de anchete ale procurorilor români anticorupție. ”Ceea ce se întâmplă aici este o intimidare a maghiarilor sub pretextul luptei anticorupție”, a declarat Semjen. Vicepremierul maghiar a explicat că anchetele anticorupție au fost lansate în mod deliberat asupra unor lideri etnici maghiari care au un rol crucial în comunitate și care pun presiune pentru interesele și supraviețuirea minorității maghiare din România. Advertisment ”Ungaria nu-i va dezamăgi niciodată pe acești oameni, ei se pot baza întotdeauna pe susținerea Budapestei”, a precizat vicepremierul Zsolt Semjen.

Toți cei patru edili și foști edili premiați de Guvernul Ungariei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Consulatul General al Ungariei din România, sunt cercetați de DNA pentru fapte de corupție.