ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat, miercuri seară, că lista procurorilor care au colaborat cu SRI, în baza protocoalelor, va fi făcută publică, scrie evz.ro

Hotărârea vine după ce procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunțat că numele acestor procurori nu ar trebui să fie făcute publice.

Lazăr a mai precizat că Inspecția Judiciară (IJ) ar trebui să își rezume controlul la unul de fond mai degrabă formal, decât unul punctual, asta pentru că procurorii generali de la Curțile de apel din țară i-au cerut acest lucru, potrivit Antena 3.

Totodată, procurorul general a mai precizat că IJ nu ar trebui să afle nici câte mandate de siguranță s-au emis în baza acelor protocoale.

Augustin Lazăr a mai declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce va cere sesizarea CCR privind modificările aduse Codului Penal, una dintre cele mai contestate schimbări fiind cea referitoare la abuzul în serviciu.
"Va fi neplăcut pentru ordinea de drept fiindcă, neavând acext text, va fi greu să lucrăm cu instrumente juridice mai vechi. Noi, când am intrat în UE, am adoptat instrumente juridice care să fie de actualitate, care să permită combaterea criminalității la un nivel performant. Eu sunt optimist. Vom identifica ceea ce credem noi că are aparență de neconstituționalitate și vom sesiza instituțiile care au competența de a sesiza CCR", a spus Augustin Lazăr.