PSD, care anunțase că va organiza un miting de amploare de susținere a inițiativei cetățenești privind modificarea definiției căsătoriei din Legea Fundamentală, face un pas înapoi. Motivul: anunțul președintelui Klaus Iohannis de a refuza promulgarea legii referendumului și de a ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

PSD, prin vocile mai multor membri, a anunțat că renunță, deocamdată la ideea organizării unui miting de susținere a inițiativei cetățenești de modificare a definiției familiei din Constituție, scrie evz.ro.

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiții, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a declarat deputatul social-democrat Florin Iordache.

Reprezentanții PSD spun însă că organizarea unui miting nu este abandonată definitiv.

„Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunțăm la acest lucru, asta e important”, a afirmat vicepreședintele PSD Paul Stănescu.

Luna trecută, social-democrații anunțau „un mare miting” pentru sprijinirea familiei. Treptat, liderii PSD au început să dea înapoi. legând mitingul de organizarea referendumului pentru definirea căsătoriei și, implicit, de promulgarea modificărilor la legea referendumului. 

Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să avanseze o dată pentru organizarea mitingului „foarte mare” pentru susținerea familiei, pe care tot el l-a anunțat, argumentând și el că legea nu a fost încă promulgată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews