PSD, care anunțase că va organiza un miting de amploare de susținere a inițiativei cetățenești privind modificarea definiției căsătoriei din Legea Fundamentală, face un pas înapoi. Motivul: anunțul președintelui Klaus Iohannis de a refuza promulgarea legii referendumului și de a ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

PSD, prin vocile mai multor membri, a anunțat că renunță, deocamdată la ideea organizării unui miting de susținere a inițiativei cetățenești de modificare a definiției familiei din Constituție, scrie evz.ro.

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiții, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a declarat deputatul social-democrat Florin Iordache.

Reprezentanții PSD spun însă că organizarea unui miting nu este abandonată definitiv.

„Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunțăm la acest lucru, asta e important”, a afirmat vicepreședintele PSD Paul Stănescu.

Luna trecută, social-democrații anunțau „un mare miting” pentru sprijinirea familiei. Treptat, liderii PSD au început să dea înapoi. legând mitingul de organizarea referendumului pentru definirea căsătoriei și, implicit, de promulgarea modificărilor la legea referendumului. 

Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să avanseze o dată pentru organizarea mitingului „foarte mare” pentru susținerea familiei, pe care tot el l-a anunțat, argumentând și el că legea nu a fost încă promulgată.