ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că școlile vor rămâne închise în perioada în care este decretată stare de urgență de către președintele Klaus Iohannis. ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paști școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.
 
Paștele ortodox pică în acest an în data de 19 aprilie. Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, elevii intră în vacanța de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marți, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020, dacă nu se prelungește starea de urgență.

Starea de urgență va fi instituită pe teritoriul României de la începutul acestei săptămâni, în contextul epidemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de președintele Klaus Iohannis, după ce membrii Guvernului Orban 3 au depus jurământul de învestitură.

Duminică, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că instituirea stării de urgență le va permite autorităților să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus.