ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bombă cu ceas în cartierul Preajba din Târgu Jiu. Instalația de apă potabilă nu are autorizație sanitară de funcționare, iar amoniul prezent în apă este peste limitele admise. Instituțiile abilitate recunosc că știau despre această problemă, iar Primăria promite că în trei luni va remedia problema.
 
Mulţi localnici din Târgu-Jiu au ajuns în cabinetul doctorului sau la urgenţă cu dureri abdominale crunte din cauza apei cu concentraţie mare de amoniu, din reţeaua de alimentare. Un consilier local a dus apa la analize, unde s-a constatat o valoare peste limitele admise a concentraţiei de amoniu. Reţeaua de alimentare nu are autorizaţie sanitară de funcţionare.

Primăria-Târgu Jiu recunoaşte că are o problemă într-un cartier al oraşului, iar directorul companiei de apă spune că apa nu este la fel de toxică în fiecare zi.

De câţiva ani, sute de familii din cartierul Preajba se plâng de calitatea apei.Oamenii susţin că nu le-a fost adus la cunoştinţă faptul că apa are probleme. Au bănuit ceva şi au dus probe la analiză.

Consumată zilnic, apa infestată poate duce la îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică Gorj nu a autorizat lucrarea, dar nici n-a interzis furnizarea apei. Reprezentantul companiei spune că apa nu este toxică în fiecare zi. Nu a precizat însă niciodată care sunt zilele în care apa poate fi băută.