ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul OMS în Europa, Hans Kluge, a declarat luni că numărul de infecții cu noul coronavirus ar putea crește în lunile octombrie și noiembrie, iar găsirea unui vaccin nu va pune punct pandemiei, deoarece acesta ar putea funcționa doar pentru anumite grupuri populaționale. El crede mai degrabă că „sfârșitul pandemiei este momentul în care noi vom învăța cum să trăim cu această pandemie”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei reuniuni online a celor 55 de țări europene membre ale OMS, care se desfășoară luni și marți și are scpul de a stabili o strategie comună pentru următorii 5 ani, relatează televiziunea France 24, citată de Mediafax.

„Situația se va înrăutăți. În octombrie, noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, deoarece continentul se confruntă în prezent cu un val de cazuri, deși numărul deceselor a rămas relativ stabil.
 
„Am auzit tot timpul: vaccinul va pune punct sfârșut pandemiei. Bineînțeles că nu! Nici nu știm dacă vaccinul va ajuta toate categoriile de populație. Primim câteva semne acum că va ajuta pentru un grup și nu pentru celălalt. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coșmar logistic”, a continuat Hans Kluge.

„Sfârșitul pandemiei este momentul în care noi, ca și comunitate, vom învăța cum să trăim cu această pandemie. Și depinde de noi și acesta este un mesaj foarte pozitiv”, a concluzionat reprezentantul OMS în Europa.
 
Potrivit datelor publicate de organizație, în Europa (mai ales în Spania și Franța) s-a înregistrat o creștere a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni. Peste 51.000 de cazuri noi au fost raportate vineri, 11 septembrie, în cele 55 de țări ale OMS Europa, mai mult decât în aprilie
 
Cu toate acestea, numărul deceselor a rămas cam la același nivel de la începutul lunii iunie 2020, de aproximativ 400-500 pe zi.