ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ceea ce privește recenta sa ședere în spital, Papa Francisc ar fi declarat că a ajuns inconștient, ridicând astfel semne de întrebare cu privire la adevărul unui incident pe care Biroul de presă al Vaticanului a încercat în mod constant să îl mușamalizeze, relatează LifeSiteNews.

Comentariile Papei au fost dezvăluite de presa italiană la 11 aprilie și ar fi fost făcute de acesta unei persoane apropiate. Potrivit lui Michele Ferri, care a vorbit cu Francisc la telefon în duminica Paștelui, așa cum face în mod obișnuit, Papa a declarat că a ajuns inconștient la spital și că câteva ore ar fi făcut diferența între viață și moarte. 
 
Francisc a fost dus la spitalul Gemelli din Roma miercuri, 29 martie, Biroul de presă al Sfântului Scaun declarând în acea zi că Papa se afla acolo pentru "controale programate anterior". Dar presa italiană a dezmințit rapid povestea oficială, Francisc fiind nevoit să anuleze un interviu programat și întâlnirile pe care le avea după audiența de miercuri și să fie dus de urgență la spital cu o ambulanță. Potrivit știrilor, care au citat surse din spital, Francisc suferea de "probleme cardiace", alături de probleme de respirație, atunci când a ajuns.

Un comunicat de seară al Vaticanului din aceeași zi a declarat apoi că Papa "se plângea de câteva zile de unele dificultăți de respirație" și că medicii au descoperit o "infecție respiratorie (cu excepția infecției Covid 19) care va necesita câteva zile de terapie medicală adecvată în spital".

Un astfel de diagnostic era în contrast evident cu starea fizică a Papei cu doar câteva ore mai devreme, la audiența săptămânală, unde acesta era animat și nu prezenta semne ale unei astfel de afecțiuni raportate. 

Cu declarațiile oficiale minimalizând gravitatea stării Suveranului Pontif, Francisc a fost ulterior externat din spital la 1 aprilie. În momentul în care a fost externat, Francisc, în vârstă de 86 de ani, a glumit spunând că este "încă în viață". 

Francisc a participat apoi la ceremoniile din Săptămâna Sfântă și de Paște, în mare parte așa cum era programat. Totuși, el a renunțat să participe la stațiunile de la Crucea din Vinerea Mare de la Colosseum, invocând "frigul intens" din ultimele zile.

Cu toate acestea, în Duminica Paștelui, Francisc a îndeplinit o sarcină obișnuită: l-a sunat pe prietenul său, Michele Ferri.
 
 "Sunt încă în viață, mi-a spus", a declarat Ferri.

"Așa a început, și am auzit o voce potrivită, sonoră și senină de data aceasta, mai bună decât data trecută, atunci păruse puțin obosit", a adăugat Michele.

Francisc i-a mărturisit la telefon că "a ajuns inconștient" la Spitalul Gemelli, după ce a fost grav bolnav 12 zile.