ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avertismentele medicilor români se confirmă din nou. Vaccinul Covid poate produce crima perfectă, afectând diferite organe ale corpului, la perioade diferite de la injectare. Ultimele studii scot la iveală legătura directă dintre vaccinul Covid și vasculita asociată cu anticorpi citoplasmatici antineutrofilici (ANCA), care pot afecta mai multe organe. Din păcate, diagnosticul este dificil de găsit înainte de a fi prea târziu, iar la cei tratați, supravegherea medicală ulterioară este permanentă.

În urmă cu doi ani, dr. Oana Mihaela Secară avertiza asupra pericolelor vaccinurilor Covid, care pot distruge pereții vasculari, afectând diferite organe ale corpului. Acest lucru, alături de perioada de timp diferită care a trecut de la momentul vaccinării, face din acest vaccin asasinul perfect, dat fiind că este aproape imposibil să se facă o legătură de cauzalitate cu acesta.

Noile studii care au apărut demonstrează foarte clar că teoria medicilor români a fost cât se poate de reală. Astfel, potrivit mai multor studii de caz, medicii au concluzionat că vaccinurile împotriva Covid declanșează dezvoltarea vasculitei asociate cu anticorpi citoplasmatici antineutrofilici (ANCA), care pot afecta mai multe organe, notează theepochtimes.com. Vasculita asociată ANCA poate provoca leziuni ale vaselor mici de sânge. Deoarece acestea sunt distribuite pe tot corpul, orice parte a corpului poate fi afectată, cele mai comune zone fiind plămânii, rinichii, articulațiile, urechile, nasul și nervii.

”Neutrofilele sunt un tip de globule albe care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să vindece rănile. ANCA sunt autoanticorpi dăunători care se leagă de neutrofilele din sânge, eliberând substanțe toxice și dăunând pereților vaselor mici de sânge. Acest lucru poate duce, de asemenea, la migrarea neutrofilelor prin pereții vaselor de sânge, inducând inflamație în țesuturile din jur. În plus, eliberează factori de semnalizare care atrag și mai multe neutrofile, perpetuând inflamația și dăunând și mai mult vasele de sânge mic”, spun cercetătorii, citați de theepochtimes.com.

”Epidemie” de vasculită

Un număr tot mai mare de rapoarte medicale indică faptul că vaccinarea pe scară largă a dus la dezvoltarea vasculitei la unii oameni, ducând la leziuni ale mai multor organe. După o analiză bazată pe cazuri, s-au raportat cinci tipuri de vaccinuri Covid-19 legate de vasculita asociată ANCA. Studiul a inclus cazuri de la 29 de pacienți, dintre care 22 au primit vaccinuri mARN (Moderna și Pfizer), patru au primit AstraZeneca, doi au primit Covaxin și unul a primit Johnson & Johnson. Toți au prezentat simptome de vasculită asociată ANCA după ce au primit unul dintre aceste vaccinuri Covid-19. ”Mai exact, 22 de pacienți au prezentat leziuni renale, manifestate ca glomerulonefrită cu debut nou sau recurent. Cel puțin 24 de persoane s-au prezentat cu hematurie. Zece au suferit leziuni pulmonare, cinci cazuri au implicat hemoragie alveolară, o persoană a dezvoltat nevrită optică, iar alta a avut condrită auriculară”, se arată în studiu.

Majoritatea pacienților au primit tratament imunosupresor, inclusiv medicamente cu steroizi. În plus, cinci au fost supuși schimbului de plasmă și cel puțin cinci pacienți au continuat să se bazeze pe dializă la ultima urmărire. Studiul a menționat că vaccinurile ARNm pot stimula celulele mieloide și dendritice în diferite grade, activând căile din aval pentru a genera autoinflamație. Mai mult, vaccinurile cu ARNm generează anticorpi antivirali neutralizanți și activează celulele T CD8+ și CD4+, declanșând răspunsuri imune puternice. Vasculita poate duce la leziuni multiorganice.

Disfuncție ireversibilă a organelor

Vasculita asociată ANCA poate pune viața în pericol dacă nu este tratată prompt. Deși diagnosticul precoce și tratamentul adecvat pot duce la îmbunătățire în majoritatea cazurilor, tratamentul întârziat sau răspunsul slab la terapia inițială poate duce la disfuncție ireversibilă a organelor, necesitând proceduri precum dializa de sânge pentru pacienții care se confruntă cu insuficiență renală. Mai mult, din cauza posibilității de reapariție a simptomelor, pacienții ar trebui să fie supuși controalelor regulate la specialiști, mai precizează theepochtimes.com.
 
Parteneriat Național