ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Livrarea primei nave militare, tip corvetă, construită la Galați de muncitorii români de la Damen, pentru Marina Militară din Pakistan, s-a desfășurat în portul Constanța prin organizarea unei ample ceremonii la care au participat, pe lângă înalți oficiali din armata pakistaneză și oaspeți români invitați de către aceștia. 
 
Pe lista de ”persoane influente din România” au figurat, printre alți invitați, Florian Coldea și Ovidiu Tender, scrie Evenimentul Zilei. 

Potrivit sursei citate, nava lansată la apă pentru Forțele Navale din Pakistan, gândită, proiectata și construită de la zero de navaliștii români, a costat peste 350 milioane de euro, o alta urmând să fie finalizată tot la Damen Galați. Cei 95 de membrii ai echipajului au preluat-o în prezența a sute de oficiali din Marina pakistaneză, într-un ceremonial militar impresionant.
 
 În uniforma de general, Coldea a fost pus la loc de cinste, în primul rând, lângă contraamiralul Mihai Panait, șeful Comandamentului Flotei  Române, cu care s-a întreținut, relaxat, în timpul evenimentului, iar pe rândul al treilea  a fost așezat Ovidiu Tender, venit împreună cu soția.
 
În dreptului numelui lui Florian Coldea a fost trecut ”former Deputy Minister of Armaments”, iar numele celui de al doilea a  fost scris ”Ovidiu Tender Prospecțiuni- CEO Oil  & Gas company”. Tot la recomandarea CNO a fost invitat și șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, însă acesta a lipsit de la ceremonie.

Reamintim că în 2015,  fosta șefă a DIICOT Alina Bica declara la instanța supremă că Florian Coldea, pe atunci prim-adjunctul SRI, i-a cerut să reanalizeze situația lui Ovidiu Tender, în dosarul Carom, dată fiind poziția în Africa a acestuia din urmă și contractele pe care urma să le deruleze. Bica a mai susținut că îl informa pe Coldea în legătură cu fiecare termen de judecată care se acorda în dosarul lui Ovidiu Tender, susținând însă că nu a făcut „niciun demers de ușurare a situației inc. Tender”.