ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Făgădaru: VOM ÎNVINGE!

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, se împlinește un an de la trecerea la Domnul a fratelui nostru Mihai-Valentin Fagadaru.

Prietenii lui Mihai anunță că slujba de parastas se va face la Biserica Foișor din strada Foișorului nr. 119 (zona Vitan), ora 9.30. Slujba de liturghie începe la ora 8.30. După slujba de pomenire se va merge și la mormântul tânărului mărturisitor al libertății, plecat dintre noi la 33 de ani.

Ca un gest creștinesc și frățesc dorim sa dăruim pentru sufletul lui Mihai pachete cu mâncare cât mai multor persoane care cu adevărat au nevoie și, de asemenea, să îmbrăcăm un tânăr sărac.

Cine dorește să contribuie cu 10 lei sau mai mult pentru aceste pachete o poate face printr-un simplu transfer bancar în contul lui TRUȘCĂ BÎLEA VALENTIN care se ocupa împreună cu prietenii lui Mihai de organizarea parastasului.

Cont REVOLUT: RO22 BREL 0005 5251 3026 0100. Titular: Valentin Trușcă Bîlea

Cont Raiffeisen Bank: RO60 RZBR 0000 0600 1003 7455. Titular: Trușcă Bîlea Valentin

Să nu uităm jertfa lui.

Însoțim acest apel întru memoria tânărului martir pentru libertate Mihai Făgădaru cu filmarea de mai sus care reproduce discursul său testamentar din Piața Victoriei, de la marele miting din 2 octombrie 2021, și cu transcrierea unui scurt discurs al său de la un alt protest pentru libertate, din Piața Universității, din 24 iulie 2021.

Unii se vor întreba de ce este martir Mihai Făgădaru. Vă vom răspunde:

A luptat pentru libertatea tuturor românilor din această țară cu toată ființa lui, neglijându-și și propria sănătate, în timp ce mai era lovit și de alte necazuri personale.

Deși avea trei boli cronice, dintre care una se manifesta la nivelul plămânilor, nu a ezitat să îngrijească mai mulți bolnavi de Covid. De la aceștia s-a și îmbolnăvit.

A început prea târziu tratamentul pentru că a crezut că ceea ce experimenta era o manifestare a uneia dintre cele trei boli cronice de care suferea. În ultimul moment nu a mai găsit pe nimeni care să îl ajute așa cum făcuse el, ca voluntar, cu alții în nevoie. Așa a murit, la 33 de ani. Ultima rugăminte, de pe patul de moarte: "Aveți grijă de copiii mei!".

 

Nu în ultimul rând, când prietenii care îl prohodeau la biserica unde a ajuns pe catafalc au vrut să-l ducă în drum spre cimitir prin Piața Universității, preotul de la care Mihai Făgădaru plecase, din multe nebinecuvântate pricini, s-a opus, spunând: „Dar ce, acum îl facem martir?”.

Dumnezeu a rânduit, în marea lui grijă față de toate ființele acestui pământ, fie ele oameni, fie animale sau chiar nevertebrate, ca acest fost paroh și purtător imoral de haine preoțești să nu se mai poată prezenta și acum ca să slujească la parastas, fiind oprit de la slujire. Și la el se referea Mihai Făgădaru în discursul de mai jos, susținut în Piața Universității, pe 24 iulie, la apelul organizației civice Starea de Libertate:

„Adevărata libertate este în duh. În Piața asta s-a murit pentru Libertate!”

„Adevărata libertate este în duh. Noi trebuie să luptăm pe toate aceste planuri - și social, și moral -, pe toate planurile existenței umane, dar adevărata libertate este cea în duh. Vă pun o întrebare: dacă părintele Adrian Făgețeanu, părintele Arsenie Papacioc, părintele Iustin Pârvu ar fi trăit, ar fi tăcut? Ei ar fi fost aici. Dacă ne-am hrănit din binecuvântările lor, atunci și noi suntem obligați către mărturisire. E clar că timpurile sunt grele și ne îndreptăm către o dictatură demonică. Nu e vorba doar despre viața noastră. Mântuitorul spune să nu ne temem de cei care ucid trupul, ci de aceia care ucid sufletul. Preoții sunt datori să ghideze spiritual sufletele oamenilor. Cei mai mulți o fac, dar în această privință s-au găsit vreo trei ierarhi să spună că vaccinarea trebuie să fie obligatorie. Este o mare problemă. Nu știu în ce duh au vorbit, poate din frică, poate din obediență, poate din prostie, dar au greșit! (...)

Despre preoții care îndeamnă către vaccin: din moment ce nu aveți competență, de ce vorbiți? Luc Montagnier, medic, laureat Nobel, spune: pregătiți-vă să aveți foarte multe cadavre (după vaccinarea cu serurile experimentale Covid). Aceasta este o falsă vaccinare, nu o mai numiți „vaccinare”, fiindcă nu este vaccinare!

În Piața asta s-a murit pentru vaccinare sau pentru libertate? Atunci liberi trebuie să fim și noi, fraților! Vă mulțumesc, Doamne-ajută!”

Nu noi îl facem martir. Dumnezeu l-a făcut.

Așa cum spunea și Nicoleta Vascan: Un frumos de-al lui Hristos, fratele MIHAI FĂGĂDARU, un nou mucenic al lui Hristos!

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l aibă în rând cu drepții Neamului Românesc!

Pentru cei ce au uitat, iată motivul pentru care Mihai Făgădaru a fost în Piața Universității când a rostit cuvântul de mai sus: