ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


  • Primăria Capitalei a publicat proiectul de buget
  • Bugetul total al Capitalei ajunge la peste 9 miliarde de lei, în 2021
  • Nicușor Dan: Este un buget care face curățenie în primărie
  • Bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu sunt alocați.

Plătești și nu câștigi prea mare lucru. Acesta poate fi sloganul primului an de mandat al PNL-istului cu numele Nicușor Dan la primăria Capitalei valabil și în ziua în care a pus în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2021, transmite AlephNews. Primarul a împărțit banii din taxele și impozitele tale.

În 2021, din bugetul total al Capitalei de 9,5 miliarde de lei, cu tot cu credite și fonduri europene, doar 1,9 miliarde lei merg către investiții, din care doar 600 de milioane de lei de la bugetul propriu. Restul, 1,2 miliarde sunt fonduri europene.

Principalele proiecte

Parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon primește 50,7 milioane lei. Pasajul Doamna Ghica – 39 milioane lei, dar aici vor veni bani și de la Primăria Sectorului 2. Prelungirea Ghencea-Domnești are alocate 47 de milioane de lei.

Ce promite Nicușor că va mai face cu banii tăi? Va revizui Planul Urbanistic General cu 5 milioane de lei, consolidează clădiri cu risc seismic, 25 de milioane de lei sunt rezervați pentru fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 și aproape 2 milioane de lei pentru patinoarul și sala polivalentă Lia Manoliu.

Bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu sunt alocați. Statuile primesc aporape 2 milioane lei, iar cele trei instituții care organizează evenimente culturale, primesc 47 de milioane, din care peste 8 milioane de lei sunt datorii, mai transmite sursa citată.

Propunerea ActiveNews

Proiectul de Buget a fost lansat deja în „dezbatere publică”. Așa că este rolul nostru, al cetățenilor, al bucureștenilor, al credincioșilor, să-i spunem Primarului General al Capitalei ce ne dorim să se realizeze din TAXELE NOASTRE, ale celor discriminați în stil comunist prin acest proiect de buget, și anume să se redirecționeze TAXELE NOASTRE către Catedrala Mântuirii Neamului - Catedrala Națională.

Proiectul bugetului Municipiului București pentru anul 2021 poate fi consultat aici: https://www.pmb.ro/buget/arhiva/get-anual-buget-list/2021/30 .

Se pot trimite sesizările, observațiile, puncte de vedere în perioada 07 aprilie – 21 aprilie 2021, la adresa abracadabrantă de e-mail: ServiciulElaboraresiExecutieBuget@pmb.ro

Vedeți și FIȚI CTITORI AI CATEDRALEI NAȚIONALE, alături de Mihai Eminescu, Românul Absolut! Aflați aici cum. PICTĂM CATEDRALA!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews