ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Psihiatrii irlandezi condamnă afirmația conform căreia abrogarea  celui de-al optulea amendament al Constituției irlandeze, care interzice majoritatea avorturilor este necesară pentru sănătatea mintală a femeilor.

„A folosi sănătatea ca o justificare pentru avorturi, când marea majoritate a avorturilor nu are loc pe niciun fel de fundament legat de sănătate, inversează adevăratul scop al medicinei, iar medicii care țin la jurământul pe care l-au depus nu ar trebui să aibă nimic de-a face cu asta”, susțin 24 de psihiatri irlandezi într-o scrisoare pe tema referendumului care va avea loc la finele acestei luni în Irlanda, prin care se dorește legalizarea totală a avortului, în prezent interzis de cel de-al optulea amendament al Constituției, relatează breitbart.com.

„Ministrul Sănătății trebuie, de asemenea, să apere adevăratul scop al medicinei”, spun semnatarii scrisorii. Ei critică și modul în care stânga folosește mass-media pentru a-și promova tezele pro avort.

„Cei care solicită abrogarea celui de-al optulea amendament fac pledoarie pentru așa zisa „îngrijire medicală”. Credem însă că expunerea unor astfel de argumente pro avort în astfel de condiții este în mod fundamental înșelătoare, deoarece, în conformitate cu legea, așa cum a fost propusă de guvern, marea majoritate a avorturilor ar implica bebeluși sănătoși și femei sănătoase. Iar aceasta nu este „îngrijire medicală”, ci cu totul altceva”, se mai spune în apelul celor 24 de medici psihiatri.


„Guvernul nu pretinde că avorturile făcute în primele trei luni de sarcină au nevoie de un motiv temeinic privind sănătatea pentru ca acestea să aibă loc. Asta face ca purtătorii de cuvânt al Guvernului sau activiștii pro avort să prezinte avortul ca pe o formă de "tratament". De remarcat faptul că aproximativ 90% din avorturi au loc în primele trei luni de sarcină”, afirmă cei 24.

„În calitate de psihiatri consultanți, așa-numitul motiv al „sănătății mintale” este cel care care ne îngrijorează în mod aparte pentru că știm, din statisticile oficiale ale Regatului Unit, că din cele aproximativ 200.000 de avorturi care au loc anual în Marea Britanie, 97% sunt făcute sub pretxtul așa zisei „sănătăți mintale”.

Semnatarii scrisorii amintesc și că însuși Comitetul de inițiativă pentru modificarea Constituției recunoaște într-un raport recent că majoritatea avorturilor se fac ”din motive socio-economice.

De asemenea, cei 24 de medici își manifestă îngrijorarea profundă că „sănătatea mintală” va fi folosită pentru a justifica avortarea copiilor cu dizabilități, inclusiv a celor cu sindromul Down.

Guvernul irlandez a aprobat în martie organizarea unui referendum, la 25 mai, privind modificarea celui de-al optulea amendament al Constituției, care prevede „dreptul la viață al nenăscutului”. În prezent, în această țară avortul este interzis aproape în totalitate.Excepția la această interdicție - riscul de deces pentru mamă - a fost adăugată în 2013. Totuși, violul, incestul sau malformația fătului nu sunt considerate motive legale de avort și o astfel de intervenție constituie o infracțiune pasibilă cu pedeapsa de până la 14 ani de închisoare