ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii și angajații trebuie să șteargă TikTok de pe toate telefoanele mobile emise de Camera Reprezentanților și le este interzis să descarce populara aplicație pe astfel de dispozitive, potrivit unei note interne obținute de NBC News.

Memorandumul, trimis marți de Catherine L. Szpindor, directorul administrativ al Camerei, precizează că interdicția vine după ce unitatea de securitate cibernetică a biroului său a constatat că TikTok reprezintă un „risc ridicat pentru utilizatori din cauza unui număr de riscuri de securitate".

Toți legislatorii și angajații au fost îndrumați să șteargă aplicația de pe telefoanele lor. „Personalul Camerei NU are voie să descarce aplicația TikTok pe niciun dispozitiv mobil al Camerei", se arată în nota de serviciu. „Dacă aveți aplicația TikTok pe dispozitivul mobil al Camerei, veți fi contactat pentru a o elimina."

O măsură care interzice TikTok pe unele dispozitive guvernamentale a fost inclusă în legea omnibus de cheltuieli de 1,7 trilioane de dolari pe care Congresul a adoptat-o săptămâna trecută. Prevederea includea interzicerea aplicației și a oricărei aplicații furnizate de compania mamă a TikTok, ByteDance, cu sediul la Beijing, pe toate dispozitivele din cadrul executivului; aceasta nu se aplica membrilor Congresului și personalului acestora.
 
Directiva din partea Camerei nu se aplică în Senat, unde unii membri, inclusiv Marco Rubio, republican din Florida, au cerut ca aplicația să fie complet interzisă în SUA. Directorul FBI, Christopher Wray, i-a avertizat pe membrii Congresului după alegerile de la jumătatea mandatului că guvernul chinez ar putea folosi TikTok pentru a controla dispozitivele utilizatorilor în scopuri de influență sau spionaj.

Compania a declarat săptămâna trecută că lucrează pentru a „aborda în mod semnificativ orice preocupări legate de securitate care au fost ridicate atât la nivel federal, cât și la nivel de stat". Aceste planuri au fost elaborate sub supravegherea agențiilor de securitate națională de top din țara noastră - planuri pe care suntem în curs de implementare - pentru a securiza și mai mult platforma noastră în Statele Unite și vom continua să informăm legislatorii cu privire la acestea."