ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Romanian IT – Comunitatea globală a românilor din tech – sărbătorește Centenarul Marii Uniri într-un mod special. În data de 9 mai, de Ziua Europei, vor lansa CelebRo, o aplicație gratuită pentru mobil care prezintă „harta românească a Parisului”, geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuți sau cei care au rămas în anonimat până acum, informează Agerpres .  

Prin exemplul personalităților române care au trăit în Orașul Luminilor, IT-știi români vor să celebreze România, să crească vizibilitatea patrimoniului său cultural și, totodată, să îmbunătățească imaginea românilor care locuiesc în acest moment în Franța,

Beneficiarii direcți ai aplicației mobile sunt românii care vizitează Parisul, cei care locuiesc aici dar și francezii sau alte naționalități, deoarece capitala Franței găzduiește anual peste 30 de milioane de turiști.

Proiectul s-a bucurat încă de la inceput de susținerea Ambasadei României la Paris, prin implicarea ambasadorului României la Paris, Luca Niculescu.

„Știți unde era cafeneaua Riche, în care aveau loc dineurile impresioniștilor finanțate de susținătorul lor, Georges de Bellio sau Gheorghe Bellu? Când treceți pe la Odeon o să aflați despre Jean Yonnel, profesor de dicție al însuși generalului de Gaulle. Nu departe, din sediul Radio Europa Liberă din Paris, se auzea vocea Monicăi Lovinescu, simbol al rezistenței anti-comuniste din exil. În timpul plimbărilor prin capitala franceză, vom avea toate aceste informații și multe altele, în telefonul din buzunar. Cu CelebRo putem explora punctele de interes din jurul nostru, alege o plimbare deja construită sau imagina propriul traseu. Vrem să lansăm aplicația în jurul datei de 9 mai 2018, o zi cu triplă semnificație: Ziua Independenței în România, Ziua Europei și încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. În timp, aceasta va putea fi extinsă și la alte orase: Viena, Bruxelles, Berlin, Roma sau New York", declară Raluca Maria Smaranda, inițiatoarea proiectului, stabilită în Paris de 3 ani.