ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

În înregistrări video urcate duminică noaptea pe rețelele sociale se pot vedea mulțimi de oameni îngroziți încercând să se urce la bordul avioanelor care să-i scoată din Afganistan, subliniind ororile pe care le-ar avea de suferit de la talibani dacă ar rămâne în țară.

Scenele par decupate din filmele catastrofă de la Hollywood: mii de persoane se îmbulzesc să fugă în timp ce focuri de armă (ale armatei, se pare) răsună, încercând să mențină ordinea.

Alte înregistrări video susțin că înfățișează oameni căzuți din avioane ÎN ZBOR, după ce au încercat să se prindă de roțile avionului și s-au prăbușit pe casele din jurul aeroportului din Kabul.

Nu este clar dacă aceste filmări au legătură cu alte înregistrări video, cu persoane atârnate de avioanele care se pregătesc să decoleze.

Dacă imaginile sunt autentice (și este îndoielnic că cineva s-ar putea ține de farse în condițiile), ele demonstrează că oamenii sunt gata să își riște viața decât să rămână sub un regim taliban.

În acest timp, Joe Biden a plecat în vacanță la Camp David cu nevasta și nu dă nici un semn de viață. Secretara de presă a Casei Albe a dispărut și ea.

Potrivit mai multor informații, mii de americani s-ar afla în continuare în Afganistan, pradă a unor mesaje confuze care le transmit să nu vină nici la aeroport, nici la ambasada SUA.