ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incidentul care a avut loc la Ziua Marinei, când un militar american a leșinat la doi pași de locul în care președintele Iohannis rostea un discurs, continuă să stârnească reacții pe rețelele de socializare. Lipsa de empatie și de reacție a lui Iohannis au generat o avalanșă de comentarii negative, atât din partea unor lideri politici, dar și a unor jurnaliști, care au criticat dur modul în care președintele a asistat impasibil la acest incident. 
 
Jurnalistul Ionuț Cristache a comentat pe Facebok modul în care președintele s-a făcut că plouă, făcând o comparație cu tragedia de la Caracal. Explicând că este vorba tocmai de aceeași lipsă de reacție a autorităților despre care se vorbește de trei săptămâni în cazul de la Caracal.
 
„Oameni buni, noi vorbim de saptamani despre lipsa de empatie, despre lipsa de reactie a autoritatilor, despre lipsa noastra individuala de reactie,despre nepasare si un soldat lesina langa presedintele acestei tari, iar presedintele n-are nicio reactie! Uitati va pe imagini! Nu schiteaza niciun gest, nu intoarce capul, nu schimba tonalitatea, nimic! Scuza prin cazarmile media e ca "n-a vazut, ce sa faci, daca n-a vazut!” Cum sa nu vezi? Vede o tara intreaga imaginile! Se agita lumea in jur lui, vin oameni cu targa, alearga oameni de colo-colo, este dus pe brate si al nostru... n-a vazut! Pe sistemul, n-a lesinat cum trebuia! Dar cum era bine? Sa faca vreo trei piruete, sa cada in slow motion si in picaj sa dea cu capul de pupitru ca sa fie ok, sa-i cada pe discurs?!”, a comentat, joi, Ionuț Cristache.

Vineri, jurnalistul a revenit cu un filmuleț parodie care nu mai are nevoie de comentarii.