Incidentul care a avut loc la Ziua Marinei, când un militar american a leșinat la doi pași de locul în care președintele Iohannis rostea un discurs, continuă să stârnească reacții pe rețelele de socializare. Lipsa de empatie și de reacție a lui Iohannis au generat o avalanșă de comentarii negative, atât din partea unor lideri politici, dar și a unor jurnaliști, care au criticat dur modul în care președintele a asistat impasibil la acest incident. 
 
Jurnalistul Ionuț Cristache a comentat pe Facebok modul în care președintele s-a făcut că plouă, făcând o comparație cu tragedia de la Caracal. Explicând că este vorba tocmai de aceeași lipsă de reacție a autorităților despre care se vorbește de trei săptămâni în cazul de la Caracal.
 
„Oameni buni, noi vorbim de saptamani despre lipsa de empatie, despre lipsa de reactie a autoritatilor, despre lipsa noastra individuala de reactie,despre nepasare si un soldat lesina langa presedintele acestei tari, iar presedintele n-are nicio reactie! Uitati va pe imagini! Nu schiteaza niciun gest, nu intoarce capul, nu schimba tonalitatea, nimic! Scuza prin cazarmile media e ca "n-a vazut, ce sa faci, daca n-a vazut!” Cum sa nu vezi? Vede o tara intreaga imaginile! Se agita lumea in jur lui, vin oameni cu targa, alearga oameni de colo-colo, este dus pe brate si al nostru... n-a vazut! Pe sistemul, n-a lesinat cum trebuia! Dar cum era bine? Sa faca vreo trei piruete, sa cada in slow motion si in picaj sa dea cu capul de pupitru ca sa fie ok, sa-i cada pe discurs?!”, a comentat, joi, Ionuț Cristache.

Vineri, jurnalistul a revenit cu un filmuleț parodie care nu mai are nevoie de comentarii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews