ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apple va normaliza în curând această tehnologie controversată, adăugând-o la aplicația Wallet.

În viitorul apropiat, utilizatorii vor putea face dovada vaccinării cu ajutorul Apple Wallet. Gigantul tehnologic susține că fișele și cardurile de vaccinare sunt stocate în siguranță și că nu ar avea acces, comentând doar aspectele legate de confidențialitate și ignorând preocupările legate de libertățile civile.

Funcția va fi lansată într-o actualizare viitoare a iOS.  Viitoarele carduri de vaccinare vor utiliza standardul internațional SMART Health Cards, care este deja utilizat în mai multe sisteme de certificare a vaccinurilor. Utilizatorii vor semna cardul de vaccinare cu un cod privat, apoi vor genera un cod public pe care alții o pot folosi pentru a vă verifica statutul.

În cea mai recentă versiune de iOS, iOS 15, utilizatorii pot stoca rezultatele verificabile ale testelor și fișele de vaccinare în aplicația Sănătate.