ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele prof. dr. Vasile Mihoc de la Sibiu a devenit ținta unui atac inițiat de G4Media, rostogolit în presa națională, locală și pe social media, pentru că a semnat în numele Federației Organizațiilor Ortodoxe „Pro Vita” din România, al cărei președinte este, comunicatul de conștientizare asupra riscurilor vaccinării cu un produs insuficient testat. Fără să aducă nici un contra-argument pe fond la întrebările pertinente pe care le ridică Federația „Pro Vita”, G4Media se mulțumește să califice întregul demers drept „conspiraționist” și nedocumentat - bibliografia comunicatului cuprindea 29 de trimiteri -, să terfelească imaginea preotului septuagenar și a medicilor pe care acesta îi citează, dar și să întârzie a publica dreptul la replică. Între medicii terfeliți se numără și reputații specialiști Vasile Astărăstoae și Monica Pop, cu siguranță mai îndreptățiți să se pronunțe asupra problematicii pandemiei decât un anestezist sau un contabil de grădiniță, cum sunt Raed Arafat și Vlad Voiculescu, după părerea noastră. Federația „Pro Vita”, încearcă să facă lumină în acest scandal umflat artificial de anumite zone de interese.

ActiveNews, site de presă independent, care nu a cerut și nu a primit bani de la Guvernul României pentru „cântarea pandemiei” în 2020 și „cântarea vaccinării” în 2021, oferă cititorilor neînregimentați ideologic replica Federației „Pro Vita”, semnată de Consiliul Director:
 
DREPT LA REPLICĂ AL FEDERAȚIEI PRO-VITA, CU PRIVIRE LA AFIRMAȚIILE FALSE ȘI TENDENȚIOASE ALE SITE-ULUI G4MEDIA

„Federația Provita, ca organizație susținătoare a principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați”

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România ripostează față de afirmațiile false și tendențioase din articolul intitulat „Un preot profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu cere oprirea vaccinării bazându-se pe teorii conspiraționiste și pe opiniile controversaților doctori, Monica Pop și Vasile Astărăstoae”, semnat de Alexandru Mihăescu și publicat pe site-ul g4media.ro (1), în data de 6 ianuarie 2021. 

Fără nicio documentare prealabilă sau o studiere atentă a referințelor științifice pe care se întemeiază scrisoarea Federației Pro-Vita, autorul califică argumentele invocate drept „pseudo-științifice”, iar pe medicii români care și-au exprimat, în mod justificat, rezervele față de vaccinarea anti-Covid îi asimilează unor... potențiali infractori. 

Pentru corectitudinea informării, amintim că dosarul medicului Monica Pop (acuzată în 2016 de abuz în serviciu și conflict de interese) a fost clasat încă din 2018 de procurorii DNA, deoarece aceștia au constatat că fapta nu există (2). Din același motiv a fost achitat definitiv în decembrie 2019 și profesorul Vasile Astărăstoae, fost rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, după opt ani de procese, perioadă care a scos la iveală, potrivit publicației „Evenimentul zilei”, „mecanismul diabolic folosit pentru trimiterea în judecată a zece oameni” (3).

Precizăm că Scrisoarea Federației Pro Vita se bazează pe documentul creat de Dr. Wolfgang Wodarg, doctor în epidemiologie, fost președinte al Comitetului pentru sănătate al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și director al Departamentului de sănătate publică în administrația germană și de Dr. Michael Yeadon, cercetător de prestigiu, licențiat în biochimie și toxicologie, doctor în farmacologie, fost șef al diviziei de cercetare la Pfizer timp de 17 ani, cunoscător al cercetării și dezvoltării pentru noile medicamente, document trimis ca petiție către EMA, European Medicines Agency, cu obiecții imperative privind siguranța noilor vaccinuri anti Covid.

Iar pentru că problema bioetică și morală a celulelor de fetuși avortați utilizați în producerea vaccinurilor este etichetată în mod eronat ca „teorie a conspirației”, ținem să precizăm câteva date concrete.

Institutul European de Bioetică a realizat încă din noiembrie raportul Vaccins contre le Coronavirus et utilisation de cellules de fœtus avortés: état des lieux (4). Potrivit acestui raport, există cel puțin două linii celulare (HEK293 și PER.C6) extrase de la fetuși avortați folosite în diferite etape ale producției de vaccinuri covid. 

1. Etapa conceperii. E vorba de conceptualizarea, experiențele primare, specificările producției. Dintre producătorii de vaccin covid, regăsim la această etapă Astra Zeneca & University of Oxford. 
2. Etapa producției. Vaccinul final este produs. Regăsim aici  Astra Zeneca & University of Oxford.

3. Etapa testărilor. E vorba de testele de laborator, anterioare folosirii vaccinului pe scară largă. Regăsim aici:  Astra Zeneca & University of Oxford; Moderna, Inc. & National Institute of Health; Pfizer & BioNTech.

Așadar, vaccinurile covid aprobate deja la nivelul UE au folosit linii celulare prelevate de la fetuși avortați, 3 tipuri de vaccinuri în etapa testărilor, iar cel de la AstraZeneca folosind în toate etapele producției aceste linii celulare.

Pentru acest motiv, Federația Provita, ca organizație susținătoare a principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc în elaborarea lor celule de fetuși avortați. Sunt date concrete din surse publice, recunoscute de firmele producătoare. Deci nu e nicio teorie a conspirației, ci fapte stabilite și coerență cu principiile etice și morale promovate de Federația noastră.

Dar, dacă tot vorbim de fraude, dorim să amintim că Pfizer, cea mai mare companie farmaceutică din lume, a fost găsită vinovată de cea mai mare fraudă din istoria asistenței medicale americane și a primit cea mai mare pedeapsă penală impusă vreodată, de 2,3 miliarde de dolari. Frauda a implicat comercializarea ilegală a patru medicamente, incluzând medicamentul „Bextra” (5). „Bextra” a fost retras din circulație în anul 2005, ca urmare a riscului crescut de a provoca atac cardiac. 

Mai mult decât atât, Pfizer a efectuat teste pe populație, folosind medicamente deosebit de periculoase. Astfel, în 1996, Pfizer a derulat un experiment uman asupra a 200 de copii din Nigeria, care au primit un medicament controversat, numit „Trovan”, împotriva meningitei. În urma experimentului, 11 copii au murit, iar alți 189 rămas cu diferite forme de handicap (orbire, surditate, paralizie etc.) (6) În 2001, guvernul nigerian a acuzat Pfizer de experimentare ilegală, cu tratament inuman și degradant. În 2009, Pfizer a ajuns la un acord cu autoritățile federale nigeriene din regiunea Kano, pentru a achita familiilor victimelor o sumă de 45 de milioane de dolari, iar 30 de milioane de dolari urmau a fi donate inițiativelor de îngrijire a sănătății. 

Cu toate acestea, Uniunea Europeană a semnat anul trecut un acord pentru 300 de milioane de doze de vaccin Pfizer, iar în prezent negociază alte 300 de milioane de doze. Numărul total de doze va ajunge la 600 de milioane, suficient pentru a vaccina două treimi dintre europeni pe baza unui regim de două doze Pfizer (7). 

Îngrijorările noastre sunt cu atât mai întemeiate, cu cât firmele producătoare au încheiat acorduri de imunitate cu guvernele statelor cărora le vor livra vaccinul, transferând acestora întreaga responsabilitate privind efectele adverse. 

Având în vedere gravele situații enumerate mai sus, pentru care compania Pfizer a fost nevoită să ofere despăgubiri de milioane de dolari, considerăm că graba și lipsa de transparență de care dau dovadă autoritățile atunci când vine vorba de aplicarea unor tratamente medicale insuficient testate, care ridică deja multe semne de întrebare prin utilizarea unei tehnologii necunoscute, reprezentând o noutate în domeniul vaccinurilor și, de aceea, având un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman, sunt cel puțin condamnabile.

Nu în ultimul rând, a lua în derâdere poziția unor specialiști de o înaltă ținută academică și morală, cum sunt cei citați în scrisoarea Federației Pro Vita (între care amintim pe Dr. Michael Yeadon sau Dr. Romeo Quijano, profesor de farmacologie și toxicologie la College of Medicine, University of the Philippines Manila) denotă fie ignoranța autorului, fie reaua sa voință. 

Pentru o mai atentă analiză a surselor științifice incontestabile, puse la dispoziția tuturor celor interesați, vă recomandăm să parcurgeți din nou Scrisoarea Federației Pro Vita cu privire la vaccinarea anti-Covid3. Dreptul inalienabil la viață și sănătate implică și o corectă și completă informare a cetățenilor. 
 

Consiliul Director al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România