ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 100 de biserici canadiene au fost incendiate sau vandalizate începând cu anul 2021, potrivit Life Site News.
 

Majoritatea atacurilor au avut loc în vestul Canadei, în principal în Alberta și British Columbia. Kamloops, Columbia Britanică, este locul unde a apărut prima dată afirmația privind mormintele nemarcate.   

Patru dintre biserici au fost incendiate în decembrie. Poliția regală canadiană (Royal Canadian Mounted Police - RCMP) îi caută în continuare pe piromani.   

La 20 decembrie, RCMP a fost chemată să stingă un incendiu la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea dintr-un oraș situat la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Calgary. Biserica a fost "complet cuprinsă de flăcări".

Incendierea bisericii a fost condamnată de liderul Partidului Conservator din Canada (CPC), Pierre Poilievre, care a calificat-o drept un atac de ură "anticreștină".   

"Gândurile mele sunt alături de comunitatea adventistă de ziua a șaptea din Beiseker, AB, care deplânge pierderea bisericii lor din mâinile unui piroman", a scris el pe X (fostul Twitter).

Atacul incendiar a avut loc la doar câteva zile după ce misiunea catolică St. Gabriel din Janvier, Alberta, a fost arsă până la temelii. RCMP a confirmat că îi caută pe piromani.  

La începutul aceleiași luni, două biserici creștine istorice din Canada au fost incendiate în mod intenționat în ceea ce poliția a declarat că au fost acte suspecte de incendiere premeditată. 

Potrivit RCMP, Biserica Sfântul Aidan - cunoscută sub numele de Biserica Glenreagh - și Biserica Pioneer, o biserică unită, ambele din Barrhead, un oraș situat la 120 de mile nord-vest de Edmonton, capitala statului Alberta, au fost distruse de un incendiu premeditat la numai două ore distanță una de cealaltă, în seara zilei de 7 decembrie. 

În ciuda incendiilor de biserici, guvernul federal condus de premierul Justin Trudeau nu a făcut nimic substanțial pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției sau pentru a stopa cauza principală a incendiilor.