ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul siturilor contaminate și al bolilor legate de poluanții menționați nu a fost niciodată atât de mare ca în prezent.
 
Plumbul, mercurul, cromul, radionucleidele, pesticidele și cadmiul sunt considerate printre cele mai periculoase substanțe poluante într-un raport mondial prezentat miercuri de organizația elvețiană de mediu Croix-Verte la sediul din New York al Pure Earth (Blacksmith Institute), relatează 20minutes.ch.
 
Cele șase elemente poluante ale mediului amenință aproape 100 de milioane de persoane de pe glob, fiind vizate îndeosebi categoriile cele mai defavorizate, arată raportul pe 2015 realizat de Croix-Verte. 

Potrivit documentului, numărul siturilor contaminate și al bolilor legate de poluanții menționați nu a fost niciodată atât de mare ca în prezent. Din 2008 au fost identificate peste 3.200 de locuri contaminate în 49 de țări, fiind amenințați circa 95 de milioane de oameni.

Cifrele ar putea fi mai ridicate. "Credem că cele 3.200 de situri nu reprezintă decât o parte din numărul total afectat efectiv", spune Richard Fuller, fondator al organizației non-profit Pure Earth.

Cum cele șase elemente poluante joacă un rol important în industrie, minerit și economia agricolă, cele mai defavorizate categorii de populație sunt cel mai grav afectate, fiind înregistrate tot felul de consecințe negative asupra sănătății lor, de la boli cronice la leziuni neurologice și diferite forme de cancer.