ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 4.000 de persoane din Massachusetts care au fost complet vaccinate împotriva COVID-19 au fost testate pozitiv pentru această boală. Potrivit Departamentului de Sănătate Publică din Massachusetts, până la 12 iunie, au fost înregistrate 3.791 de cazuri de infectare în rândul celor 3,7 milioane de persoane complet vaccinate din acest stat, adică aproximativ unul la 1000 de persoane, arată The Epoch Times.

Cazurile de infectare după vaccinare apar la două sau mai multe săptămâni după ultima injecție a unei persoane, adică a doua doză Pfizer sau ModeRNA sau unica doză a vaccinului Covid de la Johnson & Johnson.

„Este de așteptat să apară cazuri de infectare după vaccin”, precizează Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) pe site-ul lor. „Vaccinurile COVID-19 sunt eficiente și reprezintă un instrument esențial pentru a aduce pandemia sub control. Cu toate acestea, nici un vaccin nu este 100% eficient în prevenirea îmbolnăvirilor. Va exista un mic procent de persoane complet vaccinate care se vor îmbolnăvi totuși, vor fi spitalizate sau vor muri din cauza COVID-19.”

„Există unele dovezi că vaccinarea poate face ca boala să fie mai puțin severă.”

CDC a declarat luna trecută că, până la 30 aprilie, au fost raportate 10.262 de cazuri de infectare după vaccinare în 46 de state și teritorii americane.

Dintre aceste cazuri, mai mult de 60% au apărut la femei, iar vârsta medie a pacienților a fost de 58 de ani, potrivit unui nou raport al CDC, care, de la 1 mai, a încetat să mai țină evidența cazurilor de infectare după vaccinare, cu excepția celor care au dus la spitalizare sau la deces.

Aproximativ 10% dintre pacienți au necesitat îngrijiri spitalicești, iar 160, adică aproximativ 1,5%, au murit. Vârsta medie a celor care au murit după ce au fost vaccinați a fost de 82 de ani. 

Până la 30 aprilie, aproximativ 101 milioane de persoane din Statele Unite au fost vaccinate complet împotriva noului coronavirus, care provoacă boala COVID-19. La 21 iunie, numărul acestora ajungea la 150 de milioane de persoane, potrivit CDC.