ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 26 de ani de la manifestația anti-comunistă din Piața Universității, 40% dintre bucureșteni au declarat că protestele de atunci au avut un rol pozitiv pentru România, arată un sondaj de opinie realizat de Institutul de cercetări sociale ISOGEP. 30% dintre bucureșteni consideră că manifestația din Piața Universității a avut un rol negativ, în vreme ce 30% dintre cei intervievați nu au știut sau nu au vrut să răspundă la această întrebare.

Cei care cred cel mai mult că Piața Universității a avut un rol pozitiv sunt bucureștenii cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani. De partea cealalță a baricadei se situează cei cu vârsta de peste 70 de ani, care susțin, în proporție de 37,7%, că manifestația din Piața Universității a avut un rol negativ pentru România.  

Aproape jumătate (48,7%) dintre tinerii cu vârsta între 18-29 de ani și 33,9% dintre cei cu vârsta 30-39 de ani nu știu ce s-a petrecut în Piața Universității în 1990. 

24% dintre bucureștenii cu vârsta de peste 40 de ani care au fost intervievați în cadrul sondajului de opinie au declarat că au luat parte la demonstrația din Piața Universității. 

Sondajul a fost realizat de Institutul de cercetări sociale ISOGEP, în perioada 4-14 septembrie 2016, pe un eșantion de 1051 de respondenți din București, cu marja maximă de eroare a eșantionului +/-3%.