ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape o treime din decesele Covid înregistrate recent în Anglia și Țara Galilor sunt persoane care au murit în principal din alte cauze, arată ultimele cifre. Datele săptămânale privind decesele de la Oficiul de Statistică Națională (ONS) arată că, pentru aproape 33 la sută dintre persoanele incluse în cifrele generale referitoare la decesele provocate de coronavirus,  Covidul nu a fost cauza fundamentală a decesului, ci a fost menționat doar pe certificatul de deces.

Numărul persoanelor care nu mor din cauza Covid, dar sunt încă incluse în cifrele oficiale, a crescut constant, pe măsură ce pandemia a scăzut. Acesta a funcționat în jur de 10% în cea mai mare parte a crizei, dar a crescut la aproape un sfert până la jumătatea lunii aprilie și continuă să crească. În cele mai recente date, publicate miercuri, în săptămâna care s-a încheiat pe 23 aprilie, în Anglia și Țara Galilor au fost înregistrate aproximativ 260 de decese din Covid, dar doar 67,7% (176) dintre aceștia aveau virusul ca fiind cauza principală.

Noile cifre au arătat că mai mulți oameni mor acum de gripă și pneumonie decât Covid, pentru prima dată, de dinainte de al doilea val. În timp ce 176 de persoane au murit din cauza Covid-19 , 278 au murit de gripă și pneumonie. Cifrele arată că decesele provocate de coronavirus în Anglia și Țara Galilor reprezintă acum doar 2,6% din totalul deceselor - cel mai scăzut din septembrie. 

 
Legendă: cu roșu numărul de decese provocat de pneumonie sau gripă
                cu negru: numărul de decese provocat de covid
                Evoluția se desfășoară din luna ianuarie până în aprilie