ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 100 de membri vaccinați, aflați la bordul portavionului HMS Queen Elizabeth al Marinei Regale au fost diagnosticați cu COVID-19, dar focarul este gestionat, potrivit unui raport publicat miercuri, relatează Fox News.

BBC a relatat că există mai multe infecții pe navele de război din grupul de portavioane, care este format din aproximativ 3.700 de persoane. 

Nava amiral a Marinei Regale a intrat în Oceanul Indian și se va îndrepta în cele din urmă spre Japonia. O purtătoare de cuvânt a declarat pentru BBC că aceste cazuri au fost descoperite în timpul testelor de rutină și că "nu există efecte asupra desfășurării".

Portavionul de 65.000 de tone - despre care se spune că poate găzdui 36 de avioane F-35 - a sprijinit operațiunile militare împotriva grupării Statului Islamic din Irak și este văzut ca o proiecție clară de forță. 

Comodorul Steve Moorhouse a declarat pentru AP că portavionul oferă Marii Britanii flexibilitate în ceea ce privește modul de desfășurare a operațiunilor militare în străinătate și "îi ține pe cei care doresc să ne facă rău... pe degetele de la picioare".