ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Nicolae Tănase și-a deschis brațele și pentru copiii orfani din Ucraina. Un grup format din circa 40 de copii din regiunea Odesa (sudul Basarabiei) este găzduit la așezământul Părintelui Tănase de la Valea Plopului, adăugându-se celor câteva sute de copii pe care îi are în grijă inimosul preot, relevă Basilica.ro și GlasulCetății.ro

Părintele Nicolae Tănase, prin cele două case de tip familial nou-înființate în cadrul Asociației Pro Vita „Sfântul Brâncoveanu” și, respectiv, în cadrul Asociației Pro Vita „Născuți și nenăscuți”, și-a deschis brațele pentru acești copii, care provin dintr-un orfelinat din apropiere de Odesa. Ei au venit însoțiți de 9 adulți care se ocupau de îngrijirea lor, însă numărul celor care vor ajunge la Valea Plopului se va mări undeva până la 200, în funcție de spațiul disponibil pentru a oferi cele necesare unui trai decent.

Deși sunt marcați de ceea ce au lăsat în urmă, copiii au început să se acomodeze. În acest sens îi ajută și prezența multor copii români care locuiesc la așezământ, afirmă Părintele Paroh Nicolae Tănase.

Sprijinul este oferit în strânsă colaborare cu Prefectura și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova.

Cheltuielile pentru întreținerea copiilor sunt asigurate de Asociația Pro Vita Valea Plopului, însă orice ajutor este binevenit. Iar ajutorul esențial în aceste zile îl știm cu toții care este: alimente, bani, produse de igienă și, vorbind despre Tabăra de la Valea Plopului, materialele de construcții nu vor fi niciodată suficiente. Asta pentru că vedem că acolo, acasă la Părintele Tănase, se construiește și se construiește bine pentru cei aflați în grele încercări.

Cei care doresc să-i sprijine financiar pe copiii de la așezământul Valea Plopului pot face donații în contul următor:

Parohia Valea Plopului, județul Prahova
Cod fiscal: 7250 870

Cont IBAN: RO94 RNCB 0211 0118 4771 0001
 
Banca: BCR Sucursala Vălenii de Munte
Numele băncii: Banca Comercială Română
Adresa băncii: Str. Berevoiești nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova
Codul băncii: 53940
Codul Swift: RNCBROBU

Detalii plată: Pentru beneficiarii din Centrul Social

În regiunea Odesa din Ucraina, care se suprapune aproximativ peste cele 3 foste județe românești din sudul Basarabiei, trăiesc în prezent aproximativ 125.000 de etnici români.