ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 10 mai anul acesta, Focșianul era zguduit de două decese subite la rând în sistemul de educație: Profesorul de religie Ionuț Sebastian Burlan, în vârstă de doar 40 de ani, directorul Școlii Gimnaziale „Adrian Păunescu”, și învățătoarea Silvia Istrate, de la Școala „Duiliu Zamfirescu”.

Teolog la bază și profesor de religie, Ionuț Sebastian Burlan, în vârstă de doar 40 de ani, a murit luni seară, 9 mai, acasă la el, în urma unui stop cardiac, informa Ziarul de Vrancea. Medicii nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viața. 

Duminică, 18 decembrie, acesta ar fi împlinit 41 de ani.

Pr. Gabriel Macovei și-a aniversat prietenul printr-un răvaș public:

„Am avut o noapte tulbure. Nu mi-au priit nici somnul, nici odihna. Tot așteptam să se facă dimineața și sa ajung la biserică. Este dimineața când primul gând cu care ma trezeam era sa îl sun și să-i urez "La mulți ani!" deoarece știam că sunt printre foarte puțini cei care o fac. Urma, inevitabil, replica: "Băi, Macule, tu, Georgică, Cojocar și Strezea ce mă mai sunați. Da' fi atent, nu-mi mai ziceți mă La mulți ani. Ziceți-mi veșnică pomenire și Hristos a înviat!" . Chiar dacă mă amuza pe moment, în sinea mea înțelegeam și-mi doream să am și eu aceeași putere ca la rândul meu sa spun la fel celor care ma felicitau de ziua mea.

Acum, ori de câte ori trec pe lângă Școala "Adrian Păunescu" din Focșani sau pe lângă cimitirul nordic îmi vine așa să cânt Hristos a înviat și veșnică pomenire și o fac. Cu o bucurie care mă copleșește. Îl simt pe Seba acolo Sus în lumina și Iubirea Preasfintei Treimi. Și mai știu că are colțul lui de Rai, unde, si-a făcut o școală în Grădină așa cum a făcut și în Focșani, de unde vorbește tuturor ca un veritabil dascăl, despre Dumnezeu.

Veșnică lui pomenire.

Hristos a înviat Sebastian-Ionuț Burlan!”

Adevărat a înviat!

Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu” - Focșani scria, pe 10 mai 2022:

„Astăzi am aflat odată în plus că Moartea face parte din Viață; din Viața Școlii Nr. 7, rebotezată „Adrian Păunescu”, de către Cel de la care ne luăm de astăzi, Bun Rămas, Aici: Domnul Director IONUȚ- SEBASTIAN BURLAN-
Director al Școlii ieri, Înger de astăzi, Înger mesager cu aprinderea stelelor crescute din Recunoștința noastră, din Prietenia și cu Iubirea noastră veșnică.
Drum Lin către Ceruri, Stimate Domnule Director!
Dumnezeu să vă Lumineze Calea și să vă Înalțe Zborul!”

Fiul marelui poet, Andrei Paunescu, a deplâns și el acest deces subit: „Este incredibil și dureros că s-a dus acest om-prieten, atât de tânăr, atât de bun și atât de implicat în cauze frumoase. Pentru mine și familia noastră, numele său este și va fi legat de faptul că, pe durata scurtului timp în care Ionuț Burlan a condus Școala nr. 7 din Focșani, aceasta a devenit Școala Adrian Păunescu. Ca profesor de religie, sunt sigur că el va ști calea cea mai scurtă și luminoasă spre tatăl meu.”