ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Șeful DSU Raed Arafat a anunțat, miercuri seară, că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de Covid-19 a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea. El a precizat că nu va exista o nouă etapă de relaxare.

"Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că o să relaxăm în plus”, a afirmat Arafat, przentând cele mai riscante activități, conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

”Haideți să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greșesc, cu vreo 30 și ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat, potrivit News.ro.

Acesta a făcut referire la ”capanii foarte bine regizate” și organizate care fac legătura între ”mască și sclavie” și s-a întrebat de ce oare au apărut acestea în acest moment.

”Am început să vedem oameni, personaje, care nu au nimic cu medicina. Mai sunt și din medicină unii care combat ideea virusului, dar care sunt de specialități care nu au nicio relație cu partea aceasta, cu situațiile de urgență, cu urgența, cu virusologia, nici cu bolile infecțioase”, a mai afirmat Arafat.

El a prezentat rezultatele unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, care arată că asimptomaticii sunt contagioși.

”Astăzi am primit un studiu care a apărut în Statele Unite. Este un studiu al Universității Yale (...) care spune că mai mult de 50% din infecțiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectați fără simptome de infecție sau de boală, care nu tușesc, nu strănută, nu au febră și pe care nu îi bănuim că ne pot infecta (...) Libertatea individuală are limitele ei. Toți apreciem libertățile noastre și libertățile care ne oferă o democrație, dar este o limită. Această limită este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalți din jurul meu și, fără voia lor și fără chiar cunoștință, pentru că e pot să treacă pe lângă tine, tu ești un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau ești simptomatic, strănuți, tușești, dar te simți bine. Există și această formă. Te duci acasă la familia ta. Tu spui că te izolezi, ești cu familia, strănuți, tușești, după care familia ta merge și lucrează, merge la lucru, copilul merge și se joacă cu copiii vecinilor și așa mai departe. Această boală se răspândește. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuși libertatea populației și a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a mai afirmat secretarul de stat.