ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, consideră că românii ar trebui să-și petreacă concediile în România, unde pot controla mai bine lucrurile și nu riscă să fie blocați prin aeroporturi aglomerate. De asemenea, Arafat spune că ar fi un ajutor pentru industria românească. Despre momentul în care va începe sezonul turistic, Arafat a spus că nu poate oferi date certe, dar cu siguranță nu de la 1 Mai.
 
”Oamenii să își calculeze că vor face vacanța acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Și asta din două motive: este mult mai ușor să lucrezi la acest lucru și eviți să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă. Când va începe și cum va fi, chiar nu pot să vă spun până nu vedem evoluția virusului. Însă clar că nu din 1 mai, asta este clar”, a declarat Raed Arafat, joi seară, la Anetna 3.

”Cei care și-au calculat, că am citit pe Facebook, că mergem la mare pe 1 mai, mergem și facem totul de 1 mai, cum făceam până acum, asta cu siguranță nu. După 15 mai se vom anunța măsurile și se va ști aproximativ pe unde țintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică, dar acum e prea devreme”, a adăugat Raed Arafat, considerand că ”e un an total atipic”.