ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat Read Arafat a vorbit într-o emisiune la B1 TV despre faptul că reprezentanții ISU știau despre evenimentele care aveau loc în cvlubul Colectiv. 

”Am fost dezinformat într-o chestie. A minți înseamnă a minți cu intenție. Am primit o informație incorectă. Am avut două informații: una se menține, că Colectiv nu a solicitat autorizații și nu a avut un document emis de ISU pentru autorizarea activității. A doua informație a fost că nu știam că în Colectiv se întâmplă astfel de evenimente. Informația asta, că niciodată nu am știut, s-a dovedit a fi falsă cu apariția acestei adrese care a sosit într-o noapte după ora 23.30 la IGSU, care a fost tranmisă de dimineață la ISU. În secunda în care cineva a văzut adresa și a semnat două adrese și le-a trimis în seamnă că a văzut de trei ori cuvintele  platforma Pionierul și 2.000 de persoane în luna septembrie. Și aici clar este o problemă. Hai să zicem că ai trimis hârtii și te-ai acoperit legal. Totuși, responsabilitatea morală îți spune că în momentul în care ți se semnalează așa ceva, măcar trimiți pe cineva să vadă unde se va desfășura treaba asta”, a spus Arafat. 

Acesta a explicat ce scuză au gaăsit angajații ISU pentru dezinformare. 

”În secunda în care am aflat, am trimis controlul de la IGSU acolo. Prima dată am întrebat. Când a apărut povestea cu cei doi care au ajuns acolo, i-am chemat pe toți, ISU București și IGSU și am discutat, am avut a doua discuție, și am spus să caute arhivele din ultimii ani și răspunsul a fost nimic. În prezența tuturor am rugat să se facă legătura cu doamna de la pompieri și am întrebat-o de două-trei ori dacă a pus piciorul în Colectiv și a răspuns nu, insistent. După asta am rugat să fie verificat absolut totul și să mi se comunice dacă s-a găsit ceva. La ISU București mi s-a dat că nu e nimic. Apare adresa de corespondență, scuza care mi s-a dat, dar care pentru mine nu mai are nicio relevanță. Au spus că ei au căutat în registre unde apare cuvântul Colectiv și dacă are legătură cu Colectiv și această adresă, în registru, nu scrie clubul Colectiv, scrie societatea Emagic. Deci asta înseamnă că s-ar putea să mai găsim documente. (...) Noi sau DNA sau oricine, normal că mai putem să descoperim noutăți. Asta am spus-o și a zis-o și domna procuror șef Kovesi”, a spus Arafat.