ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat se contrazice de unul singur. Acesta a explicat că vaccinații nu sunt protejați de infectare și că singurul beneficiu este că fac o formă mai ușoară a bolii. Cu toate că vaccinații se infectează și pot da boala mai departe, Arafat spune că e bine ca părinții să își vaccineze copiii pentru ca aceștia să nu devină vectori de transmitere a virusului.

Raed Arafat se contrazice de unul singur. Pe de o parte, el a recunoscut că vaccinații nu sunt protejați de infectarea cu noul coronavirus, ci doar de la a nu dezvolta o formă gravă a bolii (teză infirmată chiar de datele slobozite cu jumătate de gură de INSP, care a recunoscut că 610 de vaccinați au murit de Covid. Deci cum n-au făcut o formă gravă, dacă au ajuns la spital și, apoi, la cimitir?). Pe de altă parte, el insistă cu vaccinarea copiilor (deși studiile au arătat că aceștia nu sunt o categorie de risc) pentru ca nu cumva micuții să „meargă acasă și să dea virusul mai departe” pentru că nu sunt vaccinați, cu toate că și vaccinații pot lua și da noul coronavirus.   

„Așa este planificată întoarcerea  la școală în condiții de normalitate. Analiza procentelor o să arate care sunt riscurile și procentele de infectare și care sunt riscurile de infectare. Vaccinarea este pentru a proteja copiii care merg acasă și pot da mai departe virusul. Sunt studii și există țări care au stopat vaccinarea copiilor și au reluat-o. Copiii merg acasă și dau virusul mai departe, către membri de familie care nu sunt vaccinați sau au probleme de sănătate”, a declarat joi Arafat, citat de Știri pe Surse. El a făcut aceste afirmații la finalul celei mai recente ședințe de guvern, unde a dat drept „model” situația din Israel.

Această presiune pe vaccinare în vederea începerii școlii nu este o noutate, doar că șochează îndrăzneala de a recomanda așa ceva tocmai la copii. În schimb, studenții sunt deja șantajați cu imposibilitatea participării la cursuri și seminare dacă nu se vaccinează (cel puțin la Cluj și la Iași), în timp ce asupra profesorilor se exercită aceleași amenințări de către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Se va ajunge la condiționarea locului de muncă de vaccinarea „benevolă și neobligatorie”? Sau, în cazul copiilor, de decăderea din drepturi a părinților sceptici la injectarea cu seruri experimentale?