Arhiepiscopia Clujului, alături de Asociația „Transilvania Leaders” a oferit un ajutor de 80.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, distrus de incendiul din 25 august și ale cărui lucrări de reabilitare vor începe luna viitoare.

„Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Asociației „Transilvania Leaders” oferă un ajutor în valoare de 80.000 de lei, pentru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, care a fost puternic afectat de incendiul din data de 25 august 2018”, se menționează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului, citat de basilica.ro.

„Suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință” au precizat reprezentanții Eparhiei Clujului, care și-au exprimat „întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu”.

Ridicat între 1903 și 1905, Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost construit după proiectul unui cunoscut arhitect al acelor vremuri, Kálmán Rimanóczy Junior.

Incendiul din 25 august, care a afectat grav Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, face obiectul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.