ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Clujului, alături de Asociația „Transilvania Leaders” a oferit un ajutor de 80.000 lei pentru refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, distrus de incendiul din 25 august și ale cărui lucrări de reabilitare vor începe luna viitoare.

„Înțelegând că e de datoria noastră să întindem o mână de ajutor fraților noștri atunci când aceștia sunt în suferință, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu membrii Asociației „Transilvania Leaders” oferă un ajutor în valoare de 80.000 de lei, pentru a sprijini refacerea Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, care a fost puternic afectat de incendiul din data de 25 august 2018”, se menționează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului, citat de basilica.ro.

„Suferința aproapelui nostru trebuie privită ca pe propria noastră suferință” au precizat reprezentanții Eparhiei Clujului, care și-au exprimat „întreaga solidaritate față de comunitatea greco-catolică din Oradea, care a fost încercată de pe urma acestui incendiu”.

Ridicat între 1903 și 1905, Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost construit după proiectul unui cunoscut arhitect al acelor vremuri, Kálmán Rimanóczy Junior.

Incendiul din 25 august, care a afectat grav Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, face obiectul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.