ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Ortodoxă a Clujului asigură gratuit, prin cele patru cantine sociale pe care le are, hrană la domiciliu pentru persoanele vârstnice și bolnave, aflate în autoizolare, a anunțat, luni, pagina web a Mitropoliei Clujului.

De asemenea, potrivit sursei citate, Arhiepiscopia va pune la dispoziție autorităților publice, pentru cazarea persoanelor în carantină, Centrul Misionar Social „Ioan Bunea” din Sângeorz Băi, cu o capacitate de 70 de locuri, iar, la nevoie, spațiile de cazare de la Mănăstirea Parva (Jud. Bistrița-Năsăud) – 200 de locuri și de la Mănăstirea Piatra Craiului (Jud. Cluj) – 70 de locuri.

„Preoților li se recomandă ca în această perioadă să săvârșească sfintele slujbe în condiții de maximă siguranță pentru credincioși, să respecte cu strictețe normele de igienă, să nu depășească în nicio situație limitările impuse de autorități, să evite aglomerația din biserici și, pe cât posibil, să săvârșească slujbele în aer liber”, se precizează în comunicat.

Preoții, împreună cu membrii organismelor parohiale, se vor implica în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare pe raza parohiilor lor, le vor oferi hrană la domiciliu și, în măsura posibilităților, și asistența spirituală de care acestea au nevoie.

Cantinele sociale implicate în această campanie sunt:

  • Cantina „Sfântul Arhidiacon Ștefan” (Cluj-Napoca, Str. Aleea Moldoveanu nr. 3; tel: 0733070590);
  • Cantina parohiei „Sfânta Treime” (Cluj-Napoca, Str. Bisericii Ortodoxe nr. 10; tel: 0723690203);
  • Cantina „Sfânta Mc. Filofteia” (Bistrița, Piața Unirii nr. 9; tel: 0749404795);
  • Cantina Fundației „Protopop Aurel Munteanu” (Huedin, Str. Protopop Aurel Munteanu nr. 23; tel: 0364800568; 0748191670).