ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a susținut luni o conferință de presă pe tema războiului și a refugiaților din Ucraina. Declarațiile integrale le găsiți aici

 
În sinteză, avem următoarele date:

Arhiepiscopia Tomisului a organizat până acum cinci transporturi umanitare către vama Isaccea. Unul dintre ele a fost direcționat către protoieria Niculițel și mănăstirea Celic-Dere, care oferă găzduire refugiaților. Celelalte patru au fost direcționate către vama Isaccea de unde pr. MISELI STEGARESCU, din Ismail, le-a preluat către comunitățile din zona Odesa.

Au fost transportate alimente neperisabile, apă, pături, haine groase, prosoape, lenjerii, produse igienico-sanitare, scutece, lapte praf ș.a. Valoarea estimativă a produselor se ridică la peste 55.000 lei.

Au mai fost oferite și medicamente în valoare de 15.000 lei către Crucea Roșie din vama Isaccea.

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului oferă cazare cu masă pentru 66 de refugiați (mame și copii) în centre sociale ce aparțin parohiilor.

Alte 100 de locuri sunt disponibile în trei dintre mănăstirile eparhiei.

Alte câteva sute de refugiați sunt cazați la pensiuni, hoteluri și enoriași din județul Constanța.

Colecta este în desfășurare.