ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului a devenit în anul pandemiei cel mai hulit, urmărit, atacat și defăimat ierarh al Bisericii Ortodoxe Române. Pentru că a îndrăznit să sfideze dictatura politico medicală încă de la începutul restricțiilor, când s-a decis închiderea bisericilor, pentru că a cerut redeschiderea lor și chiar a repetat slujba Învierii, pentru că contestat în justiție interdicția pelerinajelor, IPS Teodosie s-a transformat în cel mai mare inamic al regimului și al hoardelor sale de apărători. Prin orice mijloace, site-urile tefeliste și mass-media plătită regește de guvernul Orban, a încercat discreditarea înaltului ierarh. O astfel de încercare a fost făcută de un site tefelist, care a publicat un Fake News.  Și căruia Arhiepiscopia Tomisului îi dă următorul drept la replică:


„Urmare a textului intitulat „EXCLUSIV SURSE Patriarhul Daniel l-a spulberat pe Teodosie: i-a LUAT mănăstirea cu hotel și SPA de fițe de la Dorna Arini! Culisele unui război invizibil” apărut pe podul.ro, Arhiepiscopia Tomisului precizează următoarele:
 
constatăm cu îngrijorare că pe internet își fac apariția tot mai multe platforme virtuale, care au aparența unor publicații, dar care, în realitate, practică un jurnalism de opinie de calitate îndoielnică. Așa este și cazul textului de față unde, sub denumirea pompoasă de „surse”, găsim o serie de afirmații fără temei, nedemonstrate, puse sub circumstanța „s-ar părea că”.

Cu siguranță, semnatarul textului este un „neofit” în cele bisericești, deoarece ar fi trebuit să știe că mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava, a intrat sub jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților încă din anul 2008, pe vremea vrednicului de pomenire Arhiepiscop Pimen, al Sucevei și Rădăuților.

„Se pare că” „sursele” autorului sunt clerici certați cu disciplina bisericească, de prin redacția podul.ro, care au dorit răspândirea în spațiul public a falsei idei că ar exista un conflict între Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.