ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 27 ianuarie, la Centrul Eparhial din Suceava, a avut loc ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale, prezidată de arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților. Cu acest prilej a fost prezentat bilanțul întregii activități a eparhiei în anul 2023, notează Ziarul de pe net.

Printre invitați s-au numărat prefectul Alexandru Moldovan, vicepreședintele CJ Niculai Barbă, primarul Ion Lungu și șeful ISJ Grigore Bocanci.

În cuvântul de încheiere, Calinic a ținut să le atragă atenția asupra unei viitoare investiții la care trebuie să-și aducă contribuția:
 
"Nu uitați că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților are nevoie de un teren pentru construirea unei Catedrale arhiepiscopale pe măsura acestei eparhii, ca să nu mai stea credincioșii veniți la slujbe afară, mai ales pe timp de iarnă, așa cum se întâmplă de patru ierni încoace”.

„Rămâne de văzut dacă politrucii liberali au "băgat la cap” acest mesaj”, scrie publicația citată.