ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului a avertizat că îi va suspenda, începând cu data de 1 februarie, pe cei 12 preoți din dioceza sa rămași nevaccinați, dacă aceștia vor continua „să sfideze regulile bisericești” legate de Covid-19 impuse de el, informează Al Jazeera.

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a declarat duminică la televiziunea de stat CyBC că îi va trimite pe preoți acasă, deoarece aceștia au refuzat să se vaccineze și i-au îndemnat și pe credincioși să facă la fel. 
 
El a spus că 27 dintre cei 123 de preoți din eparhia sa au rămas nevaccinați, 15 având scutiri medicale.
 
Restul de 12 vor fi suspendați timp de trei luni, iar dacă își vor menține poziția față de vaccinare și după această perioadă, suspendarea va fi extinsă la șase luni și ar putea duce la caterisire, a spus Hrisostom.

El consideră că este ceva „fără precedent" ca preoții și teologii să nu se supună întâistătătorului lor.

Arhiepiscopul Hrisostom, un supraviețuitor al cancerului, este de părere că unii preoți își permit să îl „sfideze” din cauza sănătății sale fragile.

El a afirmat că preoții și teologii care refuză vaccinarea acționează „din motive egoiste” și îi influențează pe credincioși.
 
În ciuda faptului că vaccinarea continuă să fie opțională în Cipru, arhiepiscopul a emis directive ferme prin care îi obligă pe preoți și teologi să se vaccineze.

El a susținut încă de la început campania guvernamentală de vaccinare a populației, fiind una dintre primele persoane care s-au vaccinat, în decembrie 2020.

Anul trecut, Hrisostom a avertizat că nu va tolera angajații care refuză să se vaccineze și preoții care nu poartă mască și care îi îndeamnă pe enoriașii lor să refuze vaccinarea.