ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 27 martie 2023, ierarhul Patriarhiei Ierusalimului, Arhiepiscopul Teodosie, în timpul primirii unei delegații bisericești, a condamnat ultimele evenimente din Ucraina în jurul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după cum relatează „Vocea Bisericii Ortodoxe din Ierusalim, potrivit NewsChurch. 

În special, arhiepiscopul Teodosie a declarat: „ne exprimăm condamnarea și respingerea persecuțiilor și atacurilor sistematice asupra Bisericii Ortodoxe Ucrainene”. În opinia sa, se poate vorbi de atacuri deliberate la adresa Bisericii Ortodoxe Ucrainene, „întrucât există amenințări cu evacuarea episcopilor, părinților și călugărilor din mănăstirile Lavra din Kiev, care sunt mănăstiri istorice antice asociate cu Biserica Ortodoxă Ucraineană”.

„Facem apel la lumea creștină și întreaga lume civilizată să lucreze pentru a opri această persecuție sistematică”, a spus și a adăugat arhiepiscopul. Preafericitul Mitropolit Onuphrie este un om al lui Dumnezeu care ne-a vizitat de multe ori la Ierusalim și se caracterizează prin smerenia, spiritualitatea și înțelepciunea sa, care și astăzi se manifestă în cele mai întunecate împrejurări. Nu recunoaștem legalitatea vreunei alte organizații create în Ucraina pentru a înlocui Biserica Ortodoxă legitimă”.