ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfințit la sfârșitul săptămânii trecute noile cruci ale unei biserici reabilitate din localitatea Agigea, de pe o macara, fiind urcat deasupra turlelor lăcașului de cult, potrivit Agerpres.

Referitor la gestul acestuia, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat, luni seară, că crucile au fost amplasate pe turle fără a fi sfințite și, pentru a nu fi coborâte, ierarhul a optat pentru varianta folosirii unei macarale.

"Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat slujba sfințirii lucrărilor de înfrumusețare a bisericii 'Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir' din localitatea Agigea, duminică, pe 29 octombrie 2023. În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfințirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfințite, existau două variante: 1. Erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar și substanțial atât din partea comunității, cât și a constructorului; 2. Cu ajutorul și în prezența unui specialist de la protecția muncii, cu toate măsurile de siguranță luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinți crucile deja fixate pe acoperișul turlelor", a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

FOTO:
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane și nuntă
  
Teodosie s-a inaltat la cer... cu macaraua si a facut un spectacol de zile mari! Video