ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a venit luni la Clubul Colectiv să se roage pentru cei morţi și pentru cei răniţi în tragedia de la Clubul Colectiv.
 
Monseniorul a denunțat cu acest prilej faptul că oamenii nu au făcut suficient pentru combaterea minciunii, corupţiei, indiferenţei şi neglijenţei, care pot fi criminale.

"Cred că n-am lucrat îndeajuns până acum, în aceşti 25 de ani, noi, bisericile, ca să schimbăm ceva în modul nostru de a gândi şi de a acţiona, că uite noi înghiţim foarte uşor neglijenţele, corupţia, minciuna, şmecheria şi toate acestea ni se par că sunt nimicuri, însă vedeţi circumstanţa aceasta ne-a arătat că acestea pot fi criminale. De aceea, spun că n-am făcut mare lucru până acum să schimbăm, nu numai noi, Biserica, dar toată lumea, ceva, că nu am protestat când am întâlnit şi minciuna şi corupţia şi neglijenţa, indiferenţa, căci acestea, repet, pot fi criminale", a spus IPS Ioan Robu. 

Monseniorul a precizat că a ținut să vină şi să se roage la locul tragediei, într-un semn de solidaritate. 

"Ne rugăm pentru cei care au plecat din această lume, dar ne rugăm şi pentru cei care au rămas, cu lacrimi, dar îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea mângâiere şi speranţe tuturor. I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi, noi toţi, din ţară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple aşa ceva, ca România să fie altfel", a mai spus arhiepiscopul Ioan Robu. 
 
Conducătorul Bisericii Catolice din România a fost prima faţă bisericească venită la locul tragediei din Capitală.