ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhitectul Gabriel Buhuș, de 34 de ani, a suferit un atac de cord în urma căruia a decedat, la începutul acestei săptămâni, informează prietenii lui de pe Facebook

„Cu mare tristețe am aflat că Gabi Buhuș, prietenul Planetei Petrila, un pasionat al clădirilor industriale, excelent urbanist și arhitect, nu mai este printre noi.

Am avut plăcerea să lucrăm alături de el încă de la primele ateliere de regenerare industrială de la Petrila. Probabil că toți participanții își amintesc explicațiile lui amănunțite privind traseul minerilor și al cărbunelui de la Mina Petrila, precum și propunerile lui pasionate, care dovedeau o profundă înțelegere a fluxului industrial și a felului în care poate el continua sub o altă formă. Ne-am intersectat cu bucurie de nenumărate ori de atunci, cu interese comune și idei pentru viitor.

Comunitatea legată de patrimoniul industrial de la Petrila, localnici și cu baza la București, Cluj, Paris sau alte locuri, transmitem condoleanțe familiei lui Gabi și prietenilor săi apropiați. Suntem profund îndurerați de dispariția lui.”, a publicat o pagină de Facebook dedicată Petrilei.

Tănărul arhitect originar din Brașov era preocupat și de tramvaie - un interviu AICI

În 2021 era îngrijorat de rata mica de vaccinare și restricțiile prea puține... (foto-captură mai jos - articolul continuă după imagine). Dumnezeu să-l ierte!


Un alt tânăr, de 36 de ani, sănătos, pasionat de box și care mergea cu regularitate la sala de forță și avea grijă să urmeze o dietă sănătoasă, a făcut un atac vascular cerebral chiar weekend-ul trecut, transmite InfoArgeșNews:

„Pur și simplu a căzut din picioare după ce acuzase o durere de cap. Petruț Geamănu a fost dus la spital într-un timp record, însă medicii nu i-au acordat prea multe șanse. Timp de 5 zile a fost în comă… 5 zile în care fratele lui, Cosmin, dar și soția, s-au rugat neîncetat la o minune. Din păcate, Petruț s-a stins aseară, lăsând în urma sa o lume răvășită de durere”, a publicat sursa citată pe 8 iunie 2023.

„Extrem de afectat și cu inima zdrobită este fratele său, cei doi fiind foarte apropiați. Andra-Maria însă, femeia de care și-a legat destinul în fața lui Dumnezeu în vara lui 2021 și care, totodată, este fiica lui Eugen Bodâlcă (ATP), nici nu vrea să își imagineze cum va fi viața fără Petruț: ”Te iubesc sufletul meu pereche!” a scris aceasta pe pagina de Facebook imediat după ce a primit cumplita veste…”

Aceeași publicație anunță și decesul unui medic „din linia întâi”:

„Trupul neînsuflețit al medicului Gheorghe Frătoaica se află depus la Capela din incinta Cimitirului Militar Sf. Gheorghe Pitești”, anunța InfoArgeș pe 5 iunie. Sluja de înmormântare a fostului medic urgentist a avut loc marți, 6 iunie 2023 la biserica militară Sfinții Mihail și Gavril din incinta Unității Militare 01261 Pitești (Școala de tancuri).

„Gheorghe Frătoaica a fost medic militar, iar pentru o perioadă scurtă de timp a îndeplinit și funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Vestea că suferă de o boală nemiloasă a primit-o chiar în perioada pandemiei de Covid și, cu toate acestea, nu a renunțat să rămână în linia I a medicilor care și-au riscat sănătatea și viața în fața valului pandemic.”, mai scrie sursa citată. Diagnosticul: Cancer pulmonar.

Gheorghe Frătoacă a mai fost director al Serviciului de Ambulanță Argeș și fost candidat la Primăria Pitești. Pe 8 iunie ar fi împlinit 67 de ani, dar s-a stins în sâmbăta Rusaliilor, a scris și Curierul de Argeș.

Dumnezeu să-i ierte!