ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE:  Ministerul Sănătății  afirmă că 83 de locuitori din Gaza au murit de la izbucnirea ostilităților, dintre care 17 copii, iar 487 au fost răniți. Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că zeci dintre cei uciși erau teroriști și că, în plus, unele dintre victimele palestiniene au murit din cauza rachetelor lansate greșit din Gaza, care nu au reușit să ajungă în Israel și au căzut în Fâșie.
 
Hidai Zilberman, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului,  spune că planurile pentru o posibilă invazie terestră a Fâșiei Gaza vor fi prezentate mai târziu în cursul zilei de astăzi, spre aprobare, Statului Major al Armatei, anunță Times of Israel

Aceste planuri, care sunt asamblate de către Divizia Gaza și Comandamentul Sudic, pot fi apoi prezentate conducerii politice a Israelului pentru a fi luate în considerare.

În ultimele zile, Armata Israeliană a comasat trupe terestre suplimentare la graniță - de la Brigada de parașutiști, Brigada de infanterie și Brigada a 7-a blindată - înaintea unei potențiale incursiuni, dar nu a fost luată încă nicio decizie de a merge mai departe cu o astfel de campanie.

Între timp, gruparea teroristă Hamas continuă să lanseze rachete și obuze de mortier din enclavă. Alarmele continuă să sune: Nahal Oz, Alumim, Kfar Maimom și Be'eri sunt câteva dintre localitățile afectate recent. 

De asemenea, o femeie însărcinată în a 39-a săptămână a fost grav rănită în timpul revoltelor din centrul orașului Lod, în cursul nopții. Oficialii de la Spitalul Assaf Harofeh de lângă Rishon Letzion spun că aceasta rămâne în stare gravă, dar medicii au reușit să aducă copilul pe lume. Spitalul este cel mai apropiat centru medical important de orașul arabo-evreiesc Lod. Acesta spune că 20 de persoane rănite în confruntările din oraș au ajuns la spital în cursul nopții, inclusiv una cu răni prin împușcare.