ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat miercuri că 498 de militari ruși au murit și alți 1.597 au fost răniți de la declanșarea operațiunii militare în Ucraina, a transmis agenția RIA, potrivit Reuters și Știripesurse. Este prima dată când Moscova anunță un bilanț al pierderilor din rândul forțelor sale.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării a transmis că mai mult de 2.870 de soldați și „naționaliști ucraineni” au fost uciși și aproximativ 3.700 răniți, conform agenției Interfax. Aceste cifre nu pot fi verificate în mod independent și nu există deocamdată un comentariu din partea Ucrainei, menționează Reuters.

Armata Ucrainei, pe de altă parte, anunța marți că ar fi omorât peste 5.700 de soldați ruși, de asemenea, imposibil de verificat.

Pentru cei care nu cred în război, Ucraina a postat online fotografii sumbre ale soldaților ruși morți, transmite New York Post. Noi am ales să nu le reproducem.

De cealaltă parte, agenția rusă Interfax afirmă că forțele ruse au distrus 58 de avioane, 46 de drone și 38 de sisteme de apărare aeriană în timpul operațiunii din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Forțele „au distrus 47 de avioane la sol și 11 în aer, pe lângă 472 de tancuri și alte tipuri de vehicule blindate, 62 de lansatoare de rachete, 206 arme de artilerie, 336 de vehicule militare speciale și 46 de vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Konashenkov.  „În total, 1.502 elemente ale infrastructurii militare ucrainene au fost dezactivate în cursul operațiunii", a precizat el.

„Printre acestea se numără 51 de centre de comandă și comunicații aparținând forțelor armate ucrainene, 38 de sisteme de rachete de apărare antiaeriană S-300, Buk M-1 și Osa și 51 de stații radar", a precizat Konashenkov.

Desigur, dacă „nu există război” înseamnă că Armata Rusă minte și joacă într-o co-producție internațională Mosfilm-Hollywood.