ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii au intervenit în județele Alba și Buzău, în ultimele 48 de ore, cu tehnică, pentru a ajuta persoanele afectate de ploi și inundații, a anunțat Ministerul Apărării Naționale, printr-un comunicat de presă transmis duminică, potrivit Agerpres.

Militarii au intervenit, la solicitarea autorităților centrale și locale, pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice și hidrologice, se arată în comunicat.

Sâmbătă, militari din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acționat, la solicitarea Prefecturii Buzău, cu o autospecială pentru transportul apei în sprijinul populației afectate din localitatea Viperești.

Duminică, 15 militari și patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Brigada 10 Geniu, acționează, la solicitarea Prefectului de Alba, pentru degajarea căilor de comunicații în localitatea Răchita.

În regiunile aflate sub incidența codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naționale a păstrat în permanență aproape 5.000 de militari pregătiți pentru intervenție, dintre care aproximativ 2.600 pot acționa în primă urgență, și 834 de mijloace tehnice pentru a acționa în sprijinul populației afectate de calamități naturale, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență.