ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui raport publicat marți, Shi Zhengli, un virusolog de top din China,  a fost legată de cel puțin doi oameni de știință militari chinezi care au colaborat cu ea în trecut la cercetarea coronavirusurilor, inclusiv unul dintre ei, care acum figurează ca fiind decedat, confirmă Fox News.

În luna martie, Dr. Shi Zhengli, virusologul din Wuhan care a fost acuzat că a efectuat experimente riscante cu liliecii, a negat categoric acuzațiile potrivit cărora Institutul de Virologie din Wuhan ar fi efectuat studii cu militari, potrivit unui raport al NBC News.

Dar rețeaua a relatat că a descoperit dovezi care o leagă pe Shi de oamenii de știință militari. Ea a colaborat cu Ton Yigang, un om de știință militar, la cercetarea coronavirusului în 2018 și apoi cu Zhou Yusen, un alt om de știință militar, în decembrie 2019. Zhou, care a fost listat ca fiind decedat în nota de subsol a unui articol publicat în 2020, se arată în raport. Raportul a precizat că nu a putut confirma cauza morții sale.

David Asher, un fost consilier al Departamentului de Stat care a fost coautor al unei fișe informative în ianuarie anul trecut privind activitatea din interiorul laboratorului, a declarat pentru NBC News că este "încrezător" că armata chineză finanța un "program secret" care implica coronavirusuri.

El și-a apărat teoria spunând că a primit informația de la mai mulți cercetători străini aflați în interiorul laboratorului, care au văzut unii cercetători de acolo îmbrăcați în haine militare. Raportul a subliniat că laboratorul insistă că acea instalație este folosită doar în scopuri civile.

Cu toate acestea, China a calificat drept "absurde" afirmațiile potrivit cărora virusul ar fi scăpat din laborator.

"Unele persoane din Statele Unite au fabricat povești absurde care susțin că a avut loc o scurgere din laboratorul Wuhan, lucru care îngrijorează grav China", a declarat un oficial chinez la începutul acestei luni. "China îndeamnă Statele Unite să respecte faptele și știința, să se abțină de la politizarea urmăririi originii COVID-19 și să se concentreze pe cooperarea internațională antipandemică." 
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews